Görelespor'un Hocası Başarının Sırrını Açıkladı Açıklaması

Bölgesel Amatör Lig’de fırtınalar estiren Görelespor’un başarılı teknik direktörü Bülent Usta, başarının sırrını açıkladı.


Giresun Süper Amatör Küme'den şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lig’e yükselen ve bu ligin en az gol yiyen takımı ve liderliğe oynayan Görelespor, Spor Toto 3. Lig için umut veriyor.

Mücadele ettiği ligde sporseverlerin takdirini toplayan Görelespor’un başarılı teknik direktörü Bülent Usta, takımın yaptığı çıkışın nedenleri konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Takım içinde arkadaşlık ve uyumun mükemmel olduğunu bu mükemmelliğinde sahaya yansıdığını anlatan Bülent Usta, taraftarlara da çağrıda bulunarak her maçı çok önemsediklerini mutlaka 12. adam olarak taraftara hep ihtiyaç duyduklarını söyleyerek, Türkiye'nin en zor ligi Bölgesel Amatör Lig'dir. Çünkü burada mücadele vardır, çatır çatır maçlar oynanır. Özellikle bizim grubumuz diğer gruplara nazaran çok daha güçlü dengeli bir gruptur. Bu lige gelen her takım çok güçlüdür ve 3. Lig için büyük yatırımlar yapar. Biz ise mütevazi bir kulübüz ve takımız. Ancak buna rağmen beklentilerin üzerinde bir sıralamada bulunuyoruz” dedi.

“MÜTEVAZİ AMATÖR RUHLU BİR TAKIMIZ”
Görelespor’un rakiplerine göre mütevazi bir kulüp ve kadroya sahip olmasına rağmen beklentilerin üzerinde bir futbol ortaya koymasının sırlarını da açıklayan başarılı teknik adam, “Temeli olan bir yapı kurduk. Yaklaşık üç sezondur takımımızın iskelet yapısını bozmadık. Geçen sözün şampiyon olan kadromuzdan 8 futbolcumuzla yolumuza devam etmekteyiz. Bir iki tane takviye yapmamız yeterli oldu. Takımımızda uyumlu bir çalışma ortamı var. Futbolcularımız amatör ruhla sahada her şeylerini ortaya koymakta. Üst üste aldığımız galibiyetler ve rakiplerimizi yavaş yavaş tanımamız öz güvenimizi artırdı. Ancak her şeyden önce disiplin, öz güven, sabır ve takım içerisinde aile olmak başarımızı artırdı. Bir de her maç öncesi rakibimizi çok iyi çalışmaktayız” diye konuştu.

“YÖNETİMİMİZ GÜVEN VERİYOR”
Başarılı olmalarında yönetim kurulunun da çok faktörü olduğunu belirten Usta, şunları söyledi:
“Her şeyden önce bize güven veren, destek veren bir yönetim kurulumuz var. Yönetim kurulunun bize sağladığı rahatlık, duyduğu güven başarılı olmamızı kaçınılmaz kılmaktadır. Yönetim, teknik kadro ve futbolcular arasında önemli bir bağ bulunmaktadır. Bu da başarıyı kaçınılmaz kılmaktadır.”

“ÇOK CEFAKAR VE FEDAKAR TARAFTARLARIMIZ VAR”
Görelespor taraftarının da kendilerine cesaret ve güç verdiğini de kaydeden Usta, ”Çok cefakar ve fedakar Görelespor taraftarları var. Bizi en uzak deplasmanlarımızda dahi yalnız bırakmıyorlar. Taraftar olmadan en başarılı takımların bile bir anlamı yoktur. Bizi anlamlı kılan ise taraftarımızdır. Onlardan isteğimiz her zaman olduğu gibi lig sonuna kadar bizi yalnız bırakmamalıdırlar. Taraftar saha dışında 12. adamdır. 12. adam olmadan sahadaki 11 kişinin başarılı olması zordur. Biz taraftarımıza güveniyoruz, inanıyoruz, onlarında bize güvenmesini, inanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA