Alex İstanbul'da jübile yapacak

Sadettin Saran, Alex De Souza'ya bir jübile de İstanbul'da yaptıracak.

Yıllarca Fenerbahçe'nin kaptanlığını yapan ve sarı lacivertli takımdan kırgın bir biçimde ayrılan Alex De Souza'ya İstanbul'da da bir jübile yaptırmak isteyen Fenerbahçe eski yöneticisi Sadettin Saran harekete geçti.

Sadettin Saran'ın bu hamlesi ile hem Fenerbahçeli taraftarlar hem de Türk futbolseverler Brezilyalı yıldızı bir kez daha seyretme fırsatı bulacak. Bu maç Alex'in yeşil sahaya çıktığı son maç olacak.

Teknik direktör Aykut Kocaman ve Başkan Aziz Yıldırım ile bir takım sorunlar yaşayarak Fenerbahçe'den buruk bir biçimde ayrılmak zorunda kalan efsane futbolcu, futbola başladığı kulüp olan Coritiba'ya dönmüş geçtiğimiz günlerde de futbol yaşantısına son noktayı koymuştu. Alex futbolu bıraktıktan sonra Fenerbahçe'nin onun için bir jübile maçı düzenleyip düzenlemeyeceği de merak konusu olmuştu.

Alex'e Türkiye'de jübile yapılmasını isteyen Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Saadettin Saran Olimpiyat Stadı'nda yapılacak bir organizasyon için harekete geçti. Mayıs ayında yapılması planlanan jübile maçında Brezilyalı yıldızın birlikte oynadığı isimlerle dünya karmasının maç yapması planlanıyor.

Alex Fenerbahçe'de yaklaşık 9 sezon forma giymiş, 245 lig maçında 136 gol atmıştı. Türkiye Kupası'nda 38 maçta 21 gol kaydeden efsane isim Avrupa kupalarında 61 maçta 15 gol kaydetme başarısı göstermişti.