Veda etti

Bir devir daha kapandı... Arsenal'de gösterdiği performansla adını kulübün efsaneleri arasına yazdıran, Avrupa'nın dev takımlarında boy gösteren Thierry Henry yeşil sahalara veda etti.

Veda etti
Geçtiğimiz günlerde New York Red Bulls takımından ayrıldığını açıklayan Thierry Henry'nin neler yapacağı merakla bekleniyordu. 37 yaşındaki futbolcu, kısa bir sessizliğin ardından emeklilik kararını açıkladı. Hem kulüpler hem de milli takım düzeyinde büyük başarılar yaşayan Henry, 20 yıllık kariyerine son verdiğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

37 yaşındaki Fransız forvet, resmi Facebook hesabından yaptığı açıklamayla futbolu bırakma kararını spor dünyasına duyurdu. Henry, Londra'ya geri dönerek SKY Sport ekibine katılarak yorumculuk yapacak.

Kariyerinde Monaco, Juventus, Arsenal, Barcelona ve son olarak ABD'de New York Red Bulls forması giyen Henry, 'Umarım beni izlerken benim oynarken aldığım kadar zevk almışsınızdır' diyerek sözlerine noktayı koydu.

İŞTE EFSANE GOLCÜNÜN VEDA SÖZLERİ
'Bu oyunda geçirdiğim 20 yılın ardından artık profesyonel futbol kariyerimi noktalama kararı aldım. Benim için inanılmaz bir maceraydı ve şimdiye kadar beraber oynadığım takım arkadaşlarıma, tüm taraftarlara ve Monaco, Juventus, Arsenal, Barcelona, New York Red Bulls ve Fransa Milli Takımı'ndan bu sürede özel zaman geçirmemi sağlayan herkese tek tek teşekkür ederim.

Artık kariyerime başka bir alanda devam etmemin zamanı geldi. Londra'ya dönerek SKY Sports bünyesine katılacağımı açıklamaktan memnuniyet duyarım. Artık gözlerimi, tecrübelerimi, sezgilerimi ve yıllar boyunca öğrendiklerimi sizlerle paylaşacağım.

Bir çok inanılmaz anım ve harika tecrübelerim oldu. Umarım beni izlerken, benim oynarken aldığım kadar zevk almışsınızdır. Yeni bir macerada görüşmek üzere...'