Aziz Yıldırım 'şike'den şikayetçi oldu

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım şike davasıyla ilgili tüm süreci yargıya taşıdı. Soruşturmada gündemi sarsan ayrıntılar mahkemelik oldu.

Aziz Yıldırım 'şike'den şikayetçi oldu
Gözaltında çekilen işlenmiş fotoğrafının basına sızması, mahkemeye sevk edilmeden sağlık raporu kontrolünün adres kısmında Metris Cezaevi yazması ve fezlekede demir parmaklıklar arkasında olduğu izlenimi yaratan fotoğraf…

Şike soruşturmasında gündemi sarsam bu ayrıntılar mahkemelik oldu.

Star Ana Haber'in özel haberine göre; Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, şike operasyonunda görev alan herkesten şikayetçi oldu. Aziz Yıldırım, 179 sayfalık dilekçesinde komplo iddialarını 30 ayrı başlık altında sıraladı.

Hakim, savı ve polislerden şikayetçi olan Yıldırım, dilekçesinin başında 17-25 Aralık operasyonlarından sonra devlet içindeki paralel yapılanmanın ortaya çıktığını anlatıyor. Aziz Yıldırım dilekçenin ikinci sayfasında şike savcısı Mehmet Berk'in sorgu sırasında kendisine “Bunlar basit operasyonlar. O kadar büyük bir soruşturmaya imza atacağız ki sizden çok büyük ve güçlü işlerin alındığını göreceksiniz” dediğini ileri sürüyor.

Aziz Yıldırm'a göre şike operasyonunun amacı Fenerbahçe ile dönemin Başbakanı olan Recep Tayip Erdoğan'ı karşı karşıya getirtmekti. Yıldırım'a göre operasyonlar daha önceden kurgulandı. Polisler tarafından o kurguya uygun şekilde yazılan senaryo önce fezlekeye sonra iddianameye ve en sonunda mahkeme kararına dönüştürüldü.

Aziz Yıldırım dilekçesine usulsüz şekilde dinlendiğini de ekledi.