Tekvando Antrenör ve Hakem Gelişim Semineri

Türkiye Tekvando Federasyonunca Antalya'da, Antrenör ve Hakem Gelişim Semineri düzenlendi.

Türkiye Tekvando Federasyonundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Side'de düzenlenen ve 3 grup halinde devam eden seminere önemli oranda katılım gerçekleşti.
Bin 200 antrenör ve hakemin katıldığı seminerde 2014 yılının değerlendirilmesi yapıldı. Seminerde konusunda uzman antrenör ve hakemler, gelişen tekvando sporuna uyum sağlama konusundaki bilgileri kursiyerlerle paylaştı. Yeni kural ve tekniklerin de paylaşıldığı seminerde çok sayıda pratik çalışma yapılıyor.
Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, antrenör ve hakemlerin Türk tekvandosunun ileriye gitmesinde büyük öneme sahip olduklarını belirtti.

Geride kalmakta olan 2014 yılında uluslararası şampiyona ve turnuvalarda rekor sayıda madalya kazandıklarını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
"Elde edilen başarılarda hakem ve antrenörlerinin büyük payı var. Federasyon olarak antrenör ve hakemlerin daha iyi şartlarda görev yapmanız için çalışıyoruz. Elde edilen sportif başarılarda en büyük pay antrenörlerimizin. Hakemlerimiz de değişen kurallara çok iyi uyum sağlıyor ve çok iyi yönetimler gösteriyor. Onları da bu nedenle kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum."
Manavgat ilçesinin Side Mahallesi'ndeki bir otelde 11 Aralık'ta başlayan seminer, 19 Aralık'ta sona erecek.

Kaynak: AA