Liverpool enkaz durumunda

UEFA 2. Tur kuralarına Beşiktaş İngiliz temsilcisi Liverpool ile eşleşti.

UEFA Grup elemelerini lider olarak tamamlayan Beşiktaş 2. turda Liverpool ile eşleşti.

Şampiyonlar Ligi Grup elemelerinde B Grubunda yer alan Liverpool, grubu 5 puanla 3. sırada tamamlayarak UEFA Ligi'ne davam etme şansı yakaladı. B grubunda Real Madrid, Basel ve Lurugorets ile birlikte yer alan İngiliz devi bu yıl tarihinin en kötü sezonlarından birisini yaşıyor. Grupta 1 galibiyet 2 beraberlik 2 de mağlubiyet alan Liverpool Premier Lig'de de oldukça zor günler yaşıyor.

LİGDE DE ÇOK KÖTÜLER
Bu sezon Premier Lig'de 16 maçta 21 puan toplayabilen Liverpool şuan 10. sırada yer alıyor. 16 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik 7 mağlubiyet aldı. Kendi sahasında 3 galibiyet alan İngiliz devi, 3 beraberliğini de kendi sahasında alırken 2 kez de mağlup oldu. Deplasmanda hiç beraberliği bulunmayan Liverpool, 3 galibiyet 5 de mağlubiyetle sahadan ayrıldı.

2007 yılında Şampiyonlar Ligi'nde iki ekip karşılaşmış İstanbul'daki maçı Beşiktaş 2-1 kazanırken İngiltere'deki maç İngiliz ekibinin 8-0 üstünlüğüyle sona ermişti.

Beşiktaş bugüne kadar Avrupa kupalarında İngiliz ekipleriyle 18 kez karşılaştı. Bu maçlarda 5 beraberlik, 5 beraberlik alan siyah beyazlılar 8 kez de mağlup oldu.

Beşiktaş bu yıl oldukça formda yoluna devam ediyor. UEFA Avrupa Grup Elemeleri'nde grubu lider tamamlayan Kara Kartallar, ligde de liderlik koltuğunda oturuyor