Real Madrid 20. kez ...

Almeria'ya konuk olan Real Madrid rakini 4 - 1 mağlup etti.

İspanya La Liga'da rakip tanımayan Real Madrid'in son kurbanı Almeria oldu. Deplasmanda karşılaştığı rakibini 4-1 yenen Madrid ekibi, üst üste 20. resmi maçını da kazanmış oldu. Ligde oynadığı maçlarda galibiyet serisini 12'ye çıkaran Real Madrid, liderlik koltuğundaki yerini de korudu.

La Liga'nın 15. hafta açılış maçında Almeria deplasmanına giden Madrid ekibi, Isco, Gareth Bale ve Ronaldo'nun(2) attığı gollerle 4-1 mağlup etti. Almeria ise tek golünü Verza ile buldu. Bu galibiyetin ardından puanını 39 yapan Real Madrid liderliğini de devam ettirirken Almeria ise 10 puanda kalarak düşme hattının dışına çıkamadı.

Real Madrid maça oldukça hızlı başladı fakat ilk golü 34. dakikada bulabildi. Isco 34. dakikada takımını 1-0 öne geçirirken Verza 39. dakikada Almeria adına golünü kaydederek skoru beraberliğe taşıdı. İlk yarının bu skorla bitmesi beklenirken Madrid ekibinin yıldız oyuncusu Garath Bale 42. dakikada sahneye çıkarak takımını 2-1 öne geçirdi. Real Madrid bu golün ardından devre arasına da aynı skorla önde girdi.

İkinci yarıda da rakibinin üzerinde ciddi bir baskı kuran lider Real Madrid oyunun kontrolünü de elinde tutmayı başardı. 61. dakikaya gelindiğinde penaltı vuruşu kazanarak beraberliği yakalama şansı yakalayan Almeria, Verza ile bu vuruşu değerlendiremedi. Verza'nın atışını Casillas, kurtararak ev sahibi takıma beraberliği yakalama fırsatını vermedi. 81. dakikada skoru 3-1'e taşıyan Ronaldo, 88'de kendisinin 2. takımının ise 4. golünü Almeria ağlarına gönderdi.

Bu skorla 20. resmi maçından da galibiyetle ayrılan Madrid ekibi, maç fazlasıyla Barcelona ile arasındaki puan farkını da 5'e çıkarttı.