Maçta uyuya kaldı

Fenerbahçe'nin Sivasspor'u 4 - 1 mağlup ettiği maçta uyuya kalan bir taraftar gecenin en renkli görüntüsünü oluşturdu.

Maçta uyuya kaldı
Fenerbahçe ligin 13. hafta karşılaşmasında konuk ettiği Sivasspor'u 4-1 mağlup ederken tribünlerde uyuya kalan bir taraftar maçın son anlarında kameralara yansıdı.

Sadece 1350 Passolig kartı sahibinin izlediği maçta bir taraftar tribünde uyuya kaldı. Maçın son anlarında yayıncı kuruluşun kamerasına yansıyan taraftar bitiş düdüğüyle uyanarak takımını alkışlamaya başladı.

Öte yandan Süper Lig'de oynan maçlarda yaşanan taraftar azlığı dün akşam Fenerbahçe'yi bir kez daha vurdu. Önceki yıllarda neredeyse her maçını tıklım tıklım dolu tribünlere oyanayan serı lecivertli takımın maçını dün akşam sadece 1350 passolig kartlı taraftar izledi. 

TARAFTAR AZLIĞININ NEDENİ PASSOLİG Mİ?
Maçlara taraftar gelmemesi sadece Fenerbahçe'nin sorunu değil. Süper Lig'de top koşturan hemen her takım bu yıl maçlarını boş tribünlere oynuyor. Özellikle 4 büyükler diye adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor taraftarın maça gelmemesinden şikayetçi. 

Bilindiği gibi tribün olaylarının önüne geçmek isteyen Türkiye Futbol Federasyonu Passolig uygulamasını başlatmış, Passoligi olmayan taraftarlar statlara alınmamaya başlamıştı. Federasyonun bu kararı oldukça tartışıldı. Kimi çevreler maçlardaki taraftar azlığını bu uygulamaya bağlarken kimi çevreler de Türkiye'de oynanan futbolun kalitesinin düştüğünü bu nedenle taraftarların maçlara gitmediğini savunuyor.