'Bosna Hersek Euro 2016'ya Katılmalı'

Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Mehmed Bazdareviç, Bosna Hersek'in EURO 2016 elemelerine kötü bir başlangıç yaptığına dikkati çekerek, ''Fransa'daki turnuvaya katılabiliriz ve katılmalıyız" dedi.

Bosna Hersek Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, başarısız sonuçlarının ardından görevden aldığı Safet Susic'in yerine, Mehmed Bazdareviç'i getirdi.
Yeni teknik direktör Bazdareviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu anı tüm hayatı boyunca beklediğini söyledi.

Teknik direktör görevine seçildiğine hala inanamadığını belirten Bazdareviç, "Bunun benim için anlamı çok büyük. Kendi ülkemin milli takımının teknik direktörüyüm. Bosna Hersek'in milli takımına teknik direktör olarak seçilmem kariyerimin zirvesi, tacı oldu. Aynı zamanda büyük bir sorumluluk olduğunun farkındayım. Önümüzdeki maçlara hazır bir şekilde çıkmak için bir çok şeyin yapılması gerekiyor. Çok heyecanlıyım, milli takımın teknik direktörü olarak seçilmek büyük gurur" diye konuştu.

Bazdareviç, Bosna Hersek Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyelerinin kendisine gösterdiği güvenin karşılıksız kalmayacağını söyledi.

Önünde çok iş olduğunu aktaran Bazdareviç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çok felsefe yapılacak bir durum yok. Benim, takımın, futbolcularla çalışan diğer insanların, taraftarların, kısacası hepimizin önünde büyük iş var. İyi sonuç alabilmemiz için iyi bir atmosfere ihtiyacımız var. Bosna Hersek'in EURO 2016 elemelerindeki kötü başlangıcına rağmen, Fransa'daki turnuvaya katılabiliriz ve katılmalıyız. Ama çok sayıda zafere ihtiyacımız olacak. Bizi zor bir dönem bekliyor ama milli takıma inanıyorum."

- Mehmed Bazdareviç kimdir?

Mehmed Bazdareviç 28 Eylül 1960 yılında Bosna Hersek'in Vişegrad kentinde doğdu. Futbolcu kariyerine Saraybosnanın "Jelyezniçar" Futbol Kulübü'nde başlayan Bazdareviç, 229 maçta 22 gol attı.
Bazdareviç, 1987-1996 yılları arasında futbolcu olarak yer aldığı Fransız Sochaux takımında ise 308 maçta 20 gol attı. Bazdareviç, 2011-2012 yılları arasında ise bu takımda antrenörlük yaptı.
Yugoslav Milli Takımı'nın ünlü futbolcularından biri olarak bilinen Bazdareviç, 2003 yılında Fransız futbol takımı "İstres" antrenörü oldu ve bu takımı Fransa Süper Kupası'na taşıdı. Aynı başarıyı 2010 yılında Grenoble ile elde etti.

Kaynak: AA