Salon Federasyon Kupası Okçuluk Yarışması Adana'da Başladı

Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen Salon Federasyon Kupası okçuluk yarışmaları Adana'da başladı.

Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cumhur Yavaş, TÜYAP Fuar Salonu'nda başlayan müsabakalara 37 ilden 587 sporcunun katıldığını belirtti.

Organizasyonun çok güzel geçtiğini, sporcuların olimpiyatlar öncesi kendilerini deneme fırsatı bulduklarını ifade eden Yavaş, konuşmasına şöyle devam etti:
''Yarışmaya 37 ilden 109 kulüpten 587 sporcu katılıyor. Dün resmi antrenman atışları yapıldı. Bugün yarışma 18 metre sıralama atışlarıyla başladı.

Makaralı bayanlarla, klasik erkekler atışlarını yapıyorlar. Yarın ilk 32'ye kalan sporcular eleme atışlarını yapacak. Son günde bireysel final atışlarıyla yarışmalar sona erecek. Milli takımda bulunan sporcularımız yarışmadan sonra Antalya'da kampa katılacak. Çünkü bu yıl olimpiyat kota yılı, olimpiyatlara katılacak sporcular belirlenecek.''
Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Kazım Tekin de ilk defa bu denli kalabalık bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Engelli sporcuların da katıldığı sıralama bireysel, takım ve final atışlarının yapıldığı yarışmalar pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA