Bayındır'da Dostluk Kazandı

Bayındır, Tire, Ödemiş ve Kiraz’dan gelen genç güreşçilerin sahne aldığı “Dostluk Güreş Turnuvası” tamamlandı.

Bayındır Belediyesi Güreş Antrenörü Gürkan Şampiyon’un yürüttüğü organizasyonda gençler, diğer ilçelerde yaşayan güreşçilerle hem ikili ilişkilerini geliştirdi hem de kendilerini deneme fırsatı buldu. 185 sporcunun güreştiği müsabakalar “Serbest” kategorisinde yapıldı. Müsabakaların sabah seansında eleme maçları yapılırken, öğleden sonra finallere geçildi. Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli’nin özel bir sebepten dolayı şehir dışında olması nedeniyle katılamadığı müsabakalarda, madalyaları Belediye Başkan Yardımcısı Hurşit Uslu, Ahmet Gerdan, Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Dilek İri verdi. Bunun dışında Milli Hakem İsmail Birlik’e plaket verildi.


Minikler kategorisinde; 29 kiloda Mehmet Can Kalender (Kiraz), 32 kiloda İlker Kavruker (Kiraz), 35 kiloda Talip Aysu (Kiraz), 38 kiloda Alican Akoğlan (Kiraz), 42 kiloda M. Can Çevik (Kiraz), 47 kiloda İbrahim Arslanboğa (Kiraz), 50 kiloda Nedim Cengiz (Bayındır), 53 kiloda Sabri Çolak (Kiraz), 59 kiloda Mehmet Baran (Bayındır), 63 kiloda Utku Öztürk (Bayındır) şampiyon oldu.

Gençler kategorisinde; 50 kiloda Hüseyin Çiftçi (Ödemiş), 55 kiloda Emre Sulubay (Tire), 60 kiloda Okan Kalender (Ödemiş), 63 kiloda Recep Doğru (Ödemiş), 69 kiloda Hakan Yörük (Tire), 74 kiloda Mehmet Şendil (Bayındır), 84 kiloda Yusuf Harman (Ödemiş), 90 kiloda Çahar Tohuru (Tire), 100 kiloda Ahmet Yörük (Ödemiş) ilk sırayı alan isimler oldu.

Yıldızlar kategorisinde ise; 42 kiloda Hakan Arık (Kiraz), 46 kiloda Kemal Sırımer (Kiraz), 50 kiloda Yakup Kalender (Ödemiş), 54 kiloda İbrahim Solak (Ödemiş), 63 kiloda Mustafa Vecan (Ödemiş), 58 kiloda Bayram Akyüz (Ödemiş), 69 kiloda Ahmet Ferit Sargın (Bayındır), 76 kiloda Mustafa Meşe (Kiraz), 85-100 kiloda Adem Yalçın (Ödemiş) yarışmayı birinci bitiren isimler oldu.

BAYINDIR'IN SPORCULARI BAŞLADI
Turnuvaya katılan Bayındırlı sporcuların, kısa süredir birlikte çalışmasına rağmen toplamda aldığı madalyalar da gelecek turnuvalar için umut oldu. Toplam da 5 altın, 6 gümüş, 9 bronz madalya kazanan Bayındırlı güreşçilerin Antrenörü Gürkan Şampiyon turnuva ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulundu. Şampiyon; “Öncelikle Sayın Başkanımız Dr. Ufuk Sesli’ye Bayındır’da bir ilki başardığı için teşekkür ederim. Çünkü bu tip organizasyonlarda bu kadar çok sporcuyu bir araya getirmek oldukça zor bir durum. Biz bunu başardık. Turnuvada yer alan Bayındırlı sporcular için ise iyi bir deneyim oldu. Aramıza yeni katılan bazı arkadaşlarımız olmasına rağmen toplamda iyi bir sonuç aldık. Bundan sonrada daha iyi çalışarak Bayındır’ın adını bölgede duyurmak istiyoruz. Bu arada müsabakalar sırasında sakatlık yaşayan arkadaşlarımız Alpay Al ve Berkay Şanlı’ya geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Umarım kısa zaman içerisinde bizimle birlikte olacaklar.” dedi.

Kaynak: İHA