Türkiye Tırmanma Şampiyonası

Türkiye Tırmanma Şampiyonası, Kazan ilçesinde yapılan 7. ayak yarışıyla sona erdi.

Ahi Mahallesi'nde başlayan yarışın startını Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal verdi. Çeşitli illerden gelen sporcular, Keçiören ilçesinin Güzelyurt Mahallesi'nde sona eren 8,5 kilometrelik parkurda zamana karşı kıyasıya mücadele etti.
7. ayak yarışında 1. kategoride Çağlar Ünüvar, 3. kategoride Cem Şit, 5. kategoride Kadir Murat Altuntaş ve 6. kategoride Ümit Ülkü birinci oldu.
Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) Başkanı Metin Ertuğrul, katkılarından dolayı Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'e teşekkür ederek, "Tırmanma yarışları daha önceleri Ankara dışında düzenleniyordu. Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün katkılarıyla yarışları tekrar Ankara'ya kazandırdık. 2 yıldır da Kazanda yapıyoruz" diye konuştu.

ANOK Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Sürhan Altınkanat da Hitit Rallisi ve Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın uzun yıllar Ankara dışında yapıldığını ancak ANOK'un çabaları sonucu başkentte yapılmaya başlandığını söyledi.

Altınkanat, katkılarından dolayı Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ebubekir Şahin'e teşekkür plaketi verdi. Ertuğrul da Altınkanat'a plaket takdim etti.
7. ayak sonunda kategori 1'de Engin Apaydın, kategori 3'te Taner Canbolat, kategori 5'te Kadir Murat Altuntaş ve kategori 6'da Ümit Ülkü, şampiyon oldu.

Kaynak: AA