Türk futbolunu mahveden klişe

'İlk yarım saat gol yemeyelim' mantığının Türk futbolunu mahvettiğini söyleyen TRT Spor yorumcusu Uğur Meleke Borussia Dortmund maçını değerlendirdi.

Türk medyasının 'Galatasaray ilk yarım saat gol yememeli' fikrinde birleştiğini söyleyen Meleke, ilk golün ise 38. dakikada geldiğini hatırlattı. ve Galatasaray'ın 4 gol yediğini belirtti.

Meleke Sözlerini şöyle sürdürdü; 'İlk 30 dakika gol yememeliyiz Türk futbolunu mahveden başka bir klişe. 30 yıldır her maça çıktığımızda, her uluslararası büyük bir rakibe çıktığımız maçta 'ilk yarım saat gol yememeliyiz' gibi anlamsız bir klişe beliriyor. Sanki kalan 60 dakikada rakip duracakmış gibi davranıyoruz. Dortmund bizi şaşırttı. Çünkü Bayern Münih ile oynamışlardı ve onlar için yıpratıcı bir maçtı. Klopp döneminde ilk kez 5 maç üst üste mağlup olmuşlardı. Burada 1 puanla yetinebilir diye düşündük ama yanıldık. Tek bir asını bile dinlendirmeyerek bence takımına da bir mesaj verdi. 'Bu takımın Bayern Münih maçından bir farkı yok' mesajını verdi. Her anlamda maça motive olmuşlardı. Hakem de ilk 45 dakikada sertliğe müsade etti ve bir sarı kart 'es geçildi' Galatasaray Avrupa'da şartyer ne olursa olsun başı dik oynamaya çalışıyor, geri dönmeye çalışıyor.'

Borussia Dortmund'un ligdeki konumunun kötü olduğunu da belirten Uğur Meleke takımın buradan hızla kurtulacağını ve Şampiyonlar Ligi'ni hedefleyeceğini söyledi. 

Prandelli'nin yüzde 80-90 oranında doğru bir kadro ile sahaya çıktığını da belirten Meleke yin de bir takım aksaklıkların olduğunu da ifade etti.