118 ülkeden İstanbul'a akın

Vodafone İstanbul Maratonu'na 118 ülkeden sporcular katılacak.

Bu yıl Vodafone İstanbul Maratonu'nda daha önce iyi dereceler yapmış atletler de yarışacak. Vodafone İstanbul Maratonu'na İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülük edecek ve yarışı Spor Aş düzenleyecek.

Maratonun sadece kıtaları birleştirmesi değil 118 ülkeden sporcunun katılmasıyla festivale dönüşmesi bekleniyor. Vodafone 36. İstanbul Maratonu 6 ülkeden 9 erkek 8 bayan altın atletin mücadelesine de ev sahipliği yapacak. 11 ülkeden 30'u erkek 17'si bayan olmak üzere toplam 47 atlet yarışmada boy gösterecek.

Maraton 16 Kasım 2014 tarihinde yapılacak ve halka da açık olacak. Yarışmayı 5 buçuk saat içinde bitirecek herkese hatıra madalyası verilecek. Yarışmaya katılabilmek için katılımcıların 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor. Ayrıca yarışma şartlarında parkurun yarış başladıktan 5 buçuk saat sonra trafiğe açılacağı istayan yarışmacıların 5 buçuk saat sonra da yarışmaya devam edebilecekleri belirtildi.  Yarışın yapılacağı 16 Kasım 2004 Pazar sabahı göğüs numarabını gösteren herkes otobüs, metrobüs ve deniz otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler. 5. kilometreden itibaren her 2.5 kilometrede bir su istasyonu kurulacak ve yarışmacılar su ihtiyaçlarını kurulan bu alanlardan temin edebilecekler. Dereceye girenlerin ise ödüllerini 30 Kasım tarihine kadar alabilecklerini bu tarihten sonra ise hak iddia edilemeyeceği yarış komitesi tarafından açıklandı.