Para-tekvando Milli Takımı Başarılarını Devam Ettiriyor

İlk defa Türkiye'de düzenlenen 3. Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası'nda 2 altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalya alarak Avrupa üçüncüsü olan Para-Tekvando Milli Takımı, başarılarına yeni başarılar eklemeyi sürdürüyor.

Türkiye'de 2009 yılında yapılmaya başlanan Para-Tekvando, ilk yıl 9 sporcuyla oluşturulan milli takımla Azerbaycan'da katıldığı 1. Para-Tekvando Dünya Şampiyonası'nda üçüncülüğü kazanmayı başardı.
Takip eden yıllarda dünya ve Avrupa şampiyonalarına katılan milli takım, dünya ve Avrupa ikincilik ve üçüncülüklerini kazanırken, bayanlarda dünya şampiyonluğu ve Avrupa ikinciliği ile erkeklerde dünya ve Avrupa üçüncülüğünü kazandılar.
Antalya'da 27 Kasım tarihinde yapılan 3. Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası'na 16 sporcu ile katılan Türkiye, oynadığı 5 final karşılaşmasında 2 altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalya kazanarak, Avrupa üçüncüsü olurken, bayanlarda ikinciliği, erkeklerde de üçüncülüğü elde ederek, Türkiye'ye bir gurur daha yaşattı.
- Spora sadece yarışma amacıyla bakmıyoruz"
Avrupa Tekvando Birliği (ETU) Asbaşkanı ve Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başka ülkelerle kıyaslandığında, Para-Tekvando'ya en büyük önemi veren federasyon olduklarını ifade ederek, 2020 ve 2024 olimpiyatlarına hazırlık noktasında çok büyük bir gayret içerisinde olduklarını söyledi.

Para-Tekvando'ya sporcu yetiştirmek için 81 ilde taramalar yaptıklarını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:
"Spora sadece yarışma amacıyla bakmıyoruz. Özel insanların, özellikle spora ve hayata kazandırılması da bizim görevlerimiz arasında. Ülkelerde de müthiş bir çalışma var. Bugün İspanya, İran ve diğer Avrupa ülkelerine baktığınız zaman inanılmaz bir çalışma içerisindeler. Bu önem ve ehemmiyeti devam ettireceğiz. Sporcularımızı her zaman desteklemeye, onların uluslararası ve ulusal anlamda şampiyonalara katılmaları, kamplar ve eğitimleri noktasındaki çalışmalarımıza devam edeceğiz."
- "Başarılı olduğumuza inanıyorum"
Erkek Milli Takım antrenörlerinden Kürşat Özdemir de şampiyonada sporcuların hastalıkla mücadele ettiklerini, 38-39 derece ateşle maça çıkan sporcularının olduğunu vurguladı.
"Sporcu sayımız fazla olsaydı Avrupa Şampiyonluğunu elde edebilirdik" ifadesini kullanan Özdemir, Rusya ve Azerbaycan'ı şampiyonaya çok fazla sporcu ile gelmelerinden dolayı takım halinde üçüncü olduklarını kaydetti.

Antrenör Yılmaz Polat da Türkiye'de yapılan Avrupa şampiyonasnda birinci olmayı gönülden istediklerini ancak olmadığını, en azından kürsüye çıktıklarını söyledi.

Önümüzdeki süreçte daha iyi başarılar elde edebileceklerini dile getiren Polat, "Şampiyona öncesinde Ankara'da yaklaşık 15 günlük bir kamp dönemi geçti. Kampta sporcularımızın performanslarını ölçerek, test ederek buraya geldik. Başarılı olduğumuza inanıyorum. Daha iyisi olabilirdi. Artık, bununla yetineceğiz. Daha iyi sonuçları ileriki organizasyonlarda elde edeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Bayan milli takım antrenörü Zehra Türüdü Örkan ise şampiyona öncesinde çok iyi çalıştıklarını ve emeklerinin karşılığını aldıklarını vurguladı.

Kaynak: AA