Trabzonspor: 3 Metalist Kharkiv: 1

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi L Grubu beşinci maçında sahasında Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımını konuk etti

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçta ekibimiz son dakikalara doğru bulduğu golle maçı 3-1 kazandı ve gruptan çıkmayı garantiledi.

Trabzonspor'un golleri 36. dakikada Belkalem, 86. dakikada Mehmet Ekici ve 90+4. dakikada Sefa Yılmaz'dan gelirken Metalist'in tek sayısı 68'de Homenyuk'tan geldi.

Trabzonspor'da Carlj Medjani maçın 77. dakikasında ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Bu sonuçla Trabzonspor puanını 10 yaparak ikinci sıradaki yerini korudu ve ikili averajda da önde olduğu Lokeren'i geride bırakarak üst tura yükselmeyi garantiledi. Metalist ise sıfır puanla son sırada kaldı.

Grubun son maçında Trabzonspor deplasmanada lider Legia ile karşılaşacak. Metalist ise sahasında Lokeren'i konuk edecek.

YILLAR SONRA ERSUN YANAL

UEFA Avrupa Ligi L Grubu 5. hafta maçında, sahasında Metalist Kharkiv'i konuk eden Trabzonspor'da, ikinci kez göreve getirilen teknik direktör Ersun Yanal, bordo-mavili takımın başında ilk Avrupa kupası maçına çıktı.

İlk olarak 2007-2008 sezonunun 11. haftasında göreve başlayan Ersun Yanal yönetimindeki bordo-mavili takım, sezonu 6'ncı sırada tamamlayarak, 2008-2009 sezonunda Avrupa kupalarına katılamamıştı. Karadeniz ekibi, Metalistk Kharkiv maçıyla Yanal yönetiminde ilk Avrupa kupası maçını oynadı.

2008-2009 sezonunun 28. haftasındaki Gençlerbirliği maçıyla ilk döneminde Trabzon'daki son maçına çıkan Ersun Yanal, 17 Nisan 2009'da oynanan bu karşılaşmanın ardından 2 bin 50 gün sonra Hüseyin Avni Aker Stadı'nda taraftarlarla buluştu.

TÜM YABANCILAR SAHADA

Teknik direktör Ersun Yanal, 8 yabancı oyuncudan 7'sine ilk 11'de görev verdi.

Sakatlığı bulunan Constant'ın haricinde Belkalem, Yatabare, Waris, Medjani, Bosingwa, Cardozo ve Papadopoulos ilk 11'de sahaya çıktı.

ÖĞRETMENLERE ÜCRETSİZ

Ligde geçen hafta Trabzonspor'un, Galatasaray'ı deplasmanda 3-0 yenerek 945 gün sonra üç büyük rakibi karşısında galibiyet özlemine son vermesine rağmen taraftarlar, karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nın maraton ve kale arkası tribünlerinde büyük boşluklar dikkati çekti.

Bordo-mavili kulübün yönetim kurulunun, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle aldığı kararla karşılaşmayı öğretmenler ücretsiz izledi. Dünden itibaren kimlik kartlarıyla gişelere başvuran öğretmenler, karşılaşmayı ücretsiz izleme imkanına kavuştu.

JAJA'YI UNUTMADILAR

Trabzonspor'un, Metalist Kharkiv takımında forma giyen eski oyuncusu Jaja'ya bordo-mavili taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Karadeniz ekibinde, 2010-2011 sezonunda oynayan Jaja'yı tribünlere çağıran taraftarlar, Brezilyalı oyuncuya sevgi gösterilerinde bulundu.

YİNE DURAN TOPTAN

Maçın ilk dakikalarında üstünlüğünü rakibine hissettiren Trabzonspor orta saha hakimiyeti ile gol aradı. 3 etkili ismi Waris, Yatabare ve Cardozo ile skora ulaşmak isteyen Trabzonspor beklediği golü 36. dakikada buldu.

Sol kanattan kullanılan kornerde Mehmet Ekici ceza alanına doğru çok şık ortaladı. Belkalem kaleciden önce iyi yükselerek ser bir kafa vuruşu yaptı. Bu vuruş topun ağlarla buluşmasına yetti ve skor 1-0 oldu.

İKİ KERE GELDİLER BİRİ GOL OLDU

Maçın ikinci yarısında Trabzonspor yine oyunun kontrolünü elinde tutuyordu. Metalist savunmadan çıkmakta zorlanıyor, ilerde ender gelişen ataklarla tehlike yaratmaya çalışıyordu.

47. dakikada Metalist Kharkiv, inanılmaz bir gol kaçırdı. Sağ kanattan gelişen atakta Jaja, ceza alanına girip yerden pasını Rebenok'a verdi ama Rebenok kalenin adeta ağzından topu dışarıya gönderdi.

Dakikalar 68'i gösterdiğinde ise bu sefer hata yapmadılar. Sol kanattan gelişen atakta ceza alanına yerden yapılan ortada Avraam'ın hatasını affetmeyen Homenyuk, yakın mesafeden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-1

ESKİ DOST YAKTI

Maçın 77. dakikasında eski Trabzonsporlu Jaja ile ikili mücadeleye giren Carl Medjani'nin kolu Jaja'nın yüzüne gelince maçın hakemi kartına davrandı. Daha önceden de sarı kartı olan Medjani ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

ZEKA KOKAN GOL!

Herkes maç berabere bitecek ve Trabzonspor tur ümitlerini son maça bırakacak derken sahneye ilk golün asistini yapan Mehmet Ekici çıktı.

86. dakikada soldan Yatabare'nin ortasını arka direkte Sefa Yılmaz kafayla çok iyi indirdi. Ceza alanı dışına gelen topta Mehmet Ekici sağa ayağının içiyle sol köşeye gönderdi ve top ağlarla buluştu: 2-1

SEFA İŞİ BİTİRDİ

Maçta 90+4. dakikada Sefa soldan süper girdi içeriye. Vuruşunda top önce direğe ardından kaleciye çarparak ağlarla buluştu ve bu iş buraya kadar dedi: 3-1