Galatasaray şampiyonlar Ligi'nin en kötüsü

Prandelli ile çöküşe geçen Cimbom, 5. maçlar sonunda Şampiyonlar Ligi'nde Apoel ile birlikte en kötü performans sergileyen takım oldu

Taraftarlarını bu sezon hayal kırıklığına uğratan Cesare Prandelli yönetimindeki Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde en kötü performanslarından birisine imza attı. İşte Duygun Yarsuvat başkanlığındaki yeni yönetim ve İtalyan çalıştırıcı ile çöküşe geçen sarı-kırmızılı ekibin kahreden o istatistikleri:

1- Şampiyonlar Ligi'nde 5. hafta maçları sonunda en kötü performans sergileyen takım Galatasaray oldu. Cimbom, Apoel ile birlikte sadece 1 puan toplayabildi. Galatasaray, averaj konusunda ise sonunculuğu kimseye kaptırmadı. Anderlecht'ten de 2 gol yiyen temsilcimizin-12 averajı bulunuyor.

2- Mesafe istatistiklerinde 109 kilometrelik ortalama ile D Grubu'nun en az koşan takımı oldu. B.Dortmund 120 km, Arsenal 112.1 km. ve Anderlecht 111,6 km. koştu.

3- Avrupa kupalarında, ikisi bu sezon Anderlecht ile oynadığı 3 maçı da kazanamadı.

4- Şampiyonlar Ligi gruplarında yer aldığı son 7 sezonda da sonuncu olan Anderlecht'e yol verdi. 5- Dün akşam kendisinden yarı fiyatı değerindeki Anderlecht'ten 2 gol yiyen sarı-kırmızılı ekip, Şampiyonlar Ligi gruplarında en çok gol yediği sezona imza attı. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi gruplarında en çok golü geçen sezon (6 maçta, 14 gol) yemişti.