Galatasaray 2 gol daha yerse ...

Şampiyonlar Ligi maçlarına umutla başlayan Galatasaray 5 maçta 15 gol yerken sadece iki gol atabildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde D grubunda yer alan Galatasaray adeta hezimeti yaşıyor. 5 maçta 15 gol yiyen, 2 gol atabilen ve sadece 1 puan toplayabilen sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'nden elenirken UEFA Avrupa Ligi'ne kalma şansını da kaybetti.

Gruptaki 5. maçında Anderlecht'e 2-0 yenilen Galatasaray, 1 puanda kalırken Belçika temsilcisi ise 5 puana ulaştı. Son maçında İstanbul'da Arsenal ile karşılaşacak olan Galatasaray, bu maçı kazansa da 4 puanda kalacağı için gruptaki sıralamada bir değişiklik olmayacak.

Gruptaki maçlar henüz tamamlanmadan Arsenal ve Borussia Dortmund'un Şampiyonlar Lig'nde devem edecekleri kesinleşirken Anderlecht ise D grubunda 3. garantileyerek UEFA Avrupa Ligi'ne kalması kesinleşti.

Galatasaray bu sezon Şampiyonlar Ligi gruplarında ilk 5 haftada sadece 1 puan toplarken kalesinde de 15 gol gördü.

İKİ GOL DAHA YERSE BEŞİKTAŞ'IN UNVANINA ORTAK OLACAK
Türkiye'nin Şampiyonlar Ligi'ne en fazla katılan takımı olan Galatasaray, bu sezon gruplarda en fazla gol yediği yıla da imza atmış oldu. Türk takımı olarak Şampiyonlar Ligi eleme gruplarında en fazla golü Beşiktaş yemişti. Galatasaray son maçında kalesinde iki gol daha görürse Beşiktaş'ın bu unvanına ortak olacak. Sarı kırmızılı takım son maçta iki golden fazla yer ise bu unvanın tek sahibi olacak.