Galatasaray yaralı bir hayvan gibi

Galatasaray'ı konuk edecek Anderlecht'te, teknik direktör Besnik Hasi, oldukça zorlu bir karşılaşma oynayacaklarını söylerken, rakiplerinin son durumu hakkında ise "Galatasaray, yaralı bir hayvan gibi" yorumunu yaptı.

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 5. maçında Galatasaray'ı konuk edecek Anderlecht'te, teknik direktör Besnik Hasi, oldukça zorlu bir karşılaşma oynayacaklarını söyledi.

Müsabakanın oynanacağı Constant Vanden Stock Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında, oyuncusu Olivier Deschacht ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Besnik Hasi, içinde bulunduğu durum nedeniyle Galatasaray'ı "yaralı bir hayvana" benzetti.

Maçın favorisinin kim olduğuyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine Hasi, "Galatasaray yaralı bir hayvan gibi. Kesinlikle kolay bir maç olacağını düşünmemeliyiz. Bu, büyük bir hata olur" dedi.

Kendileri için önemli olan tek şeyin galip gelmek olduğunu kaydeden Hasi, "Biz, grup sıralamasındaki yerimizi değil, sadece galip gelebilmeyi düşünüyoruz. Gruptaki Borussia Dortmund maçında yenilmeyi hak etmiştik ama diğer maçlarımızda daha fazla puan toplamalıydık. Çok genç ve cesur bir ekibimiz var. Kuralar ilk çekildiğinde, hiç puan alamayacağımızı sanmıştık. Şimdi ise daha iyisini hak ettiğimize inanıyoruz. Sahada kazanmaya çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Besnik Hasi, ligde 3-1 kaybettikleri Charleroi maçı nedeniyle üzüntülü olduklarını aktarırken, "O maçı kaybettik ve bizim adımıza kötü bir karşılaşma oldu. Ancak oyuncularım daha farklı oynayacaklardır. Burası farklı bir kulvar ve oyuncularım da durumun farkında. Charleroi maçının ardından kendimizi eleştirdik ve gerekli dersleri aldık" diye konuştu.

Yüksek seviyede bir Avrupa mücadelesi olacağına dikkati çeken Hasi, "Galatasaray son zamanlarda iyi oynamıyor. Yine de ortaya çıkacak mücadelenin seviyesi yüksek olacaktır. Üzerimizde önemli bir baskı var" şeklinde görüş belirtti.

Öte yandan, oyuncusu Steven Defour'un oynayıp oynayamayacağı yönündeki soruya ise Besnik Hasi, "Takımdaki bütün oyuncuların benim için önemli ama genç bir ekibiz ve deneyime ihtiyacımız var. Defour ise orta sahada bize bu dengeyi getiriyor. Takımla bir kaç antrenman yaptı. Belki fiziksel açıdan bazı sorunları olabilir ama mental olarak tamamen hazır" yanıtını verdi.

"KAZANMAK İÇİN SAHADA OLACAĞIZ"
Anderlecht'in deneyimli savunma oyuncusu Olivier Deschacht, kazanmak için sahada olacaklarını vurguladı.

Avrupa kupalarındaki 80. maçına Galatasaray karşısında çıkacağını aktaran Deschacht, "Bu benim gerçekleşen bir hayalim. Fakat bu hayali değil, yalnızca kazanmayı düşüneceğim. Galatasaray ile ilk maçımız da zorlu geçmişti. Kazanmak için sahada olacağız" diye konuştu.

Deschacht, Charleroi yenilgisiyle ilgili olarak ise "Bu bizim kaybettiğimiz ilk maçımız değildi. Bu yenilginin nedenlerini iyi analiz ettik, antrenmanlarımız da iyi geçti. Takım olarak iyi durumdayız. Artık performansımızı yeniden üst seviyeye çıkarmaya çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.