Galatasaray'ın kader maçı

Galatasaray, Avrupa serüvenine devam etme adına Belçika'da kritik bir mücadeleye çıkıyor.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu beşinci maçında bugün Belçika temsilcisi Anderlecht'e konuk olacak.

Devler Ligi'nde gruptan çıkma şansını önemli ölçüde yitiren ve üst üste aldığı farklı yenilgilerle taraftarlarını üzen sarı-kırmızılı ekip, bugün Anderlecht maçından puan çıkarmak ve en azından UEFA Avrupa Ligi şansını sürdürmek için sahada olacak.

Gruptaki ilk maçında Anderlecht'i İstanbul'da konuk eden 'Cim Bom', 90+1. dakikada Burak Yılmaz attığı golle müsabakayı 1-1 berabere tamamladı. Sarı-kırmızılılar, daha sonra oynadığı 3 maçta da puan alamadı ve toplam 12 gol yedi.

Constant Vanden Stock Stadı'nda 21.45'te başlayacak mücadeleyi Hırvatistan Futbol Federasyonu'ndan Ivan Bebek yönetecek. Bebek'in yardımcılıklarını Tomislav Petrovic ve Miro Grgic yapacak.

MÜCADELENİN MUHTEMEL 11'LERİ
Anderlecht: Proto, Vanden Borre, Mbemba, Deshacht, Najar, Defour, Tielemans, Conte, Praet, Acheampong ve Mitrovic

GALATASARAY: Fernando Muslera, Tarık Çamdal, Semih Kaya, Chedjou, Alex Telles, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Felipe Melo, Bruma, Wesley Sneijder ve Burak Yılmaz

KUPA 2 İÇİN MÜCADELE EDECEKLER
D Grubu'nda henüz galibiyet alamayan iki takımın mücadelesi, en azından grup üçüncülüğü ve UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edebilme yarışına sahne olacak.

Galatasaray'ın 1 puanla son sırada, Anderlecht'in ise 2 puanla üçüncü sırada yer aldığı grupta kazanan ekibin iddiası önemli ölçüde artacak.

Sarı-kırmızılılar, bugün Anderlecht'e kaybetmesi durumunda, gruptaki son maçlar öncesi Avrupa iddiasını tamamen yitirecek. Belçika temsilcisi ise grup üçüncülüğünü ve UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etme biletini cebine koyacak.

Galatasaray, kazanması veya berabere kalması halinde ise Arsenal ile yapacağı son maça iddiasını taşıyacak.

Bu maçı kazanan ekip, grupta Arsenal-Borussia Dortmund maçının sonucunu bekleyecek. İngiliz ekibi, bu maçtan 1 puan dahi çıkarması halinde, Borussia Dortmund ile birlikte son 16 takım arasına kalmayı kesinleştirecek.

DZEMAILI CEZALI, MELO SINIRDA
Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı bulunan Blerim Dzemaili, aynı zamanda kart cezalısı da olması nedeniyle Anderlecht maçında takımdaki yerini alamayacak.

Felipe Melo ise Anderlecht karşısında sarı kart görmesi halinde Arsenal ile oynanacak grubun son maçında takımdaki yerini alamayacak.