Yıldırım Belediyesinden Okçuluk Kursu

Yıldırım Belediyesinin "Kış Spor Okulu"nda okçuluk derslerinin de verileceği bildirildi.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yaptığı yazılı açıklamada, "Sporun yeni merkezi Yıldırım" hedefiyle çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Geleneksel Türk okçuluğu ve modern olimpiyat okçuluğu kurslarıyla bir ilke daha imza attıklarını ifade eden Edebali, şunları kaydetti:
"Kış Spor Okulumuzda voleybol, basketbol, tenis ve masa tenisi branşlarımızda çocuklarımız çalışmalarına devam ediyor. Bu sporların yanında ayrıca okçuluk derslerimizle hem modern olimpik okçuluğunu hem de geleneksel sporlarımızdan biri olan Türk okçuluğunu çocuklarımıza öğreteceğiz. Yıldırım'a çağ atlatacak dönüşüm hamlemizde bize yol gösteren kültürel zenginliğimizi spor alanında da somut hale getirmek istiyoruz. Bu vesileyle modern sporlarımızın yanında kendi kültürümüzü yansıtan geleneksel Türk okçuluğunu, çocuklarımızın tanımasını ve yapmasını istiyoruz. İdeal şehir Yıldırım'ı gerçekleştirmenin yanında sürdürülebilir olmasını da hedefliyoruz. Bunu gerçekleştirmek bizim elimizde ama daha ilerilere taşımak çocuklarımızın sayesinde olacak. 'Yaşanabilir şehir Yıldırım' sözümüz, spor yapan sağlıklı ve güçlü nesillerle gerçekleşecek."
Edebali, kayıtlarına devam edilen ve büyük ilgi gören geleneksel Türk okçuluğu ve modern olimpiyat okçuluğu kurslarının, 29 Kasım'da Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi'nde başlayacağını duyurdu.

Kaynak: AA