Beşiktaş: 0 - Fenerbahçe: 2

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti.

Dev derbide gülen taraf Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş'ı Emenike'nin 3 ve Moussa Sow'un 86'ıncı dakikada attığı gollerle 2-0 geçerken; 6. sırada girdiği haftada averajla liderliğe yükseldi.

Ligde geçen hafta Kayseri Erciyesspor deplasmanından 3-2 yenilgiyle ayrılan Beşiktaş ise üstüste 2. maçından da yenilgiyle ayrıldı ve 3. sıraya geriledi.

DERBİ GOLLE BAŞLADI

Olimpiyat Stadı'ndaki derbi Fenerbahçe'nin vuruşuyla başlarken; ilk gol henüz 3. dakikada geldi. Alper Potuk sol kanattan cezasahasına indi, altıpas ön çizgisi üzerine ortasına Emenike gelişine vurdu. Top ağlarla buluşurken Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Nijeryalı oyuncu, Süper Lig kariyeri boyunca Beşiktaş'a Fenerbahçe formasıyla 2, toplamda da 4. golünü attı.

BEŞİKTAŞ 10 KİŞİ KALDI

Daha önce sarı kartı olan Olcay Şahan, 43. dakikada Emre ile mücadelesinde rakibinin yere düşmesine neden oldu. İlk kez bir Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini yöneten maçın hakemi Bülent Yıldırım, Beşiktaşlı oyuncuyu ikinci sarı kartı göstererek oyun dışına gönderdi.

SON SÖZÜ MOUSSA SOW SÖYLEDİ

Dakikalar 86'yı gösterirken, Fenerbahçe'nin 2. golü geldi. Sağ kanattan Emenike'nin cezayayı üzerine gönderdiği topa Moussa Sow, bekletmeden vurdu. Top ağlarla buluştu ve Fenerbahçe maçta 2-0 öne geçti.

Karşılaşma da 2-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi ve Sarı-Lacivertliler puanını 16'ya çıkararak averajla Galatasaray'ın önünde ilk sıraya yükseldi. Fenerbahçe'yi yenerek liderliğe yükselme peşindeki Beşiktaş ise 14 puanda ve 3. sırada kalırken; Gökhan Töre'nin ardından Olcay Şahan ve Veli Kavlak da cezalı duruma düştü.