Yunusemre Belediyespor Başarıya Doymuyor

Yunusemre Belediyespor Atletizm Takımı Antalya’da gerçekleştirilen Ege Bölgesi Kulüpler Kros Ligi 3. Kademe Müsabakaları’nda Ege Bölge ikincisi olurken Yunusemre Belediyespor Badminton Takımı ise Amatör Spor Haftası dolayısıyla yapılan müsabakalarda ikincilik başarısını elde etti.

İkincilik kupasını elde eden her iki takımda sevinçlerini Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve Belediye Başkan Yardımcısı ve Kulüp Başkanı Kılıç Kaya ile paylaştı.
Yunusemre Belediyespor Başkan Yardımcısı Arif Alkan, Atletizm Antrenörü Halil Çıkrıkçılar ve Badminton Antrenörü İsmet Özer sporcular ile birlikte ilk olarak Belediye Başkan Yardımcısı ve Kulüp Başkanı Kılıç Kaya’yı ziyaret etti.

Yunusemre Belediyespor atletizm ve badminton takımının başarılarından dolayı gurur duyduklarını kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Kaya, “Atletizm ve badminton takımımız bir araya geldik. Yunusemre ailesi olarak hep bir aradayız. Ailemizde büyük bir aile. Kulübümüz 9 branş ile başladı.

Şuanda bin 76 sporcumuz var. Hem hazır branşlardaki sporcular hem de diğer branşlarda bulunan insanlar kulübümüze katılmak için talepte bulunuyor. Bu durum bizi çok sevindiriyor aynı zamanda nasıl bir sorumluluk aldığımızı bizlere daha da hissettiriyor. Bu yüzden branş sayımızı ve branşlardaki sporcu sayımızı artırmayı düşünüyoruz‘’ diye konuştu.

Yunusemre Belediyespor Badminton Antrenörü İsmet Özer ise yeni kurulan bir kulüp olduklarını belirterek, “Amatör spor haftasında çocuklarımız kulüp olarak 2. oldu. Yeni takımız önümüzdeki hafta İnci Life Badminton 1. Etap lig müsabakasına katılacağız. Bu da bizim büyüklerde ilk müsabakamız olacak. Yani yeniyiz bundan sonra çabamız çocuklarımızı büyük müsabakalarda görmek ve bunun için haftanın 7 günü çalışıyoruz. İnşallah büyük başarılar elde edeceğimizi düşünüyorum” dedi.

Yunusemre Belediyespor Atletizm Antrenörü Halil Çıkrıkçılar ise Atletizmde çeşitli başarılar elde ettiklerini dile getirerek, “Takımımız 16 Kasım 2014 tarihinde Antalya ilinde yapılan Ege Bölgesi Kulüpler Kros Ligi 3. Kademe Müsabakaları’nda küçük erkekler kategorisinde 3. oldu. 3. kademede gerçekleşen müsabakalar sıralamasında genel sıralamada Ege Bölge 2. olduk. Takımımız 30 Kasım 2014 tarihinde Kuşadası’nda yapılacak olan Türkiye Kros Ligi şampiyonasına katılmaya hak kazandı’’ İfadelerini kullandı.

KUPALAR BAŞKANA TAKDİM EDİLDİ
Yunusemre Belediyespor Atletizm ve Badminton takımı sporcuları ve hocaları Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile bir araya geldi. Her iki takım sporcuları Başkan Çerçi’ye kupaları takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Büyük başarıdan dolayı sporcuları kutlayan Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, “Yunusemre Belediyespor kısa sürede birçok branşta mücadele ederek büyük başarılar elde etti. Bizim sporcularımıza güvenimiz tam. Kulübümüzün branş sayısını da arttırarak Manisa’mıza ve ülkemize önemli sporcular kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Yunusemre Belediyespor Atletizm Takımı Kuşadası’nda yapılacak Türkiye Kros Ligi Şampiyonası’na, Badminton takımı ise Ankara’da gerçekleştirilecek İnci Life Badminton 1. Etap Lig Müsabakaları’na katılmaya hak kazandı.

Kaynak: İHA