Soma'da 28 Madencinin İşine Son Verildi

Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye ait Işıklar maden ocağında çalışan 28 işçinin bugün itibariyle işine son verildiği bildirildi

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi 3 No'lu Şube Müteşebbis Heyeti Başkanı Cafer Bülbül, yaptığı açıklamada, gündüz vardiyasına giden işçilerin firmanın avukatları tarafından otobüsten indirilerek evlerine geri gönderildiğini belirtti.

Bülbül, "Bugün gündüz vardiyasına giden işçi arkadaşlarımız Soma Kömür İşletmeleri'ne bağlı olan Işıklar Ocağı'na 8 kilometre kala otobüsten indirilip şirketin avukatları tarafından bu arkadaşlar evlerine gönderilmiş. Yaptıkları açıklamada ise 10 gün içerisinde kendilerine tebligat ulaşacağını söylenmiş. Aldığımız bilgiye göre bugün itibari ile 28 işçi arkadaşımız işten çıkarılmış ve işçi çıkışlarının 3 gün daha devam edeceği söyleniyor" dedi.

Sabah maden ocağına gitmek için bindikleri otobüsten indirilen maden işçilerinden Murat Kopar ise "Bize yapılan açıklamada şirketin avukatlar birliği tarafından yapılan tahkikata, 'sizin iş hakkınız fes edildi' dediler. Fakat bize hiçbir gerekçe gösterilmedi. Bize herhangi bir resmi evrak üzerinde bir işlem yapılmadı ve yaptırılmadı. Biz hakkımızı arıyoruz, hakkımızı istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA