Mert Aydın: Volkan haklı

NTV Spor yorumcusu Mert Aydın ırkça tezahürat yüzünden sahayı terk etmek isteyen Samuel Eto'yu hatırlatarak "Etoo haklıysa Volkan da haklı" dedi.

Bir insana küfür etmekle ırkçılık arasında çok büyük bir fark göremediğini söyleyen Mert Aydın, dünyaca ünlü yıldız Samuel Etoo'nun da bundan 6 yıl önce ırkça tezahürat nedeniyle sahayı terk etmek istediğini belirtti.

Irkçılığın da oldukça ağır bir suç olduğunu dile getiren Aydın, 'Bir insanın ailesine küfür ettiğinizde de o insanın sinirleri bozulabilir' diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; Eto'yu haklı buluyorsanız Volkan'ı da haklı bulmak zorundasınız. Eto da görevini bırakıyor, çıkmaya çalışıyor. Sadece Volkan'ı sevmediğiniz için bu olaya böyle bakıyorsanız ya da klişeleşmiş olarak 'milli görevdir bırakmamak gerekir, gitmemek gerekir' diye bakıyorsanız bence doğru yapmıyorsunuz. Çünkü böyle yaparak iyi niyetli olmanıza rağmen küfür edenlerin küfrünü normalleştiriyorsunuz. 'Üç küfürle gidilir mi' deniliyor. Bir küfürle de gidilir. Orada küfür eden suçlu, siz küfür edene bakın. Bizim problemimiz burada. Biz hep olaya verilen tepki üzerinden bazı şeyleri yapıyoruz. İnsanlar o kişiyi sevip sevmediklerinin üzerinden bazı şeyleri yapıyor. Buraya insanlar gelih kameramanın yanına dizilseler ve bize küfür etseler biz de rahatsız oluruz.'   

7/10 adlı programın sunucusu Murat Caner ise Volkan Demirel'e hak verdiğini söyleyerek 'Sonrasını da düşündüğünüz zaman böyle bir protesto bana profesyonelce gelmiyor. Bu küfrü makul görmek anlamında değil' dedi.