Gümüşdağ Volkan Demirel'i eleştirdi

Kazakistan maçında yaşanan olaylara Kulüpler Birliği de tepki verdi.

EURO 2016 grup elemelerinde A gurubundaki 4. maç için Kazakistan karşısına çıkan milli takımımız yaşanan iki büyük olayla sarsılmıştı.

Maç başlamadan hemen ince seyircinin kendisine küfür ettiğini ileri süren Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel stattan ayrılarak maça çıkmamıştı.

Ardından Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Volkan Demirel'i evinden çağırmış stada gelmesini istemişti. Takım Arkadaşı Emre Belözoğlu ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nde görev yapan güvenlik görevlileri ile birlikte stada gelen Volkan Demirel, maçın bitmesinin ardından yine takım arkadaşı Emre Belözoğlu ile stattan ayrılmıştı. Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu'nun stattan ayrılmasının ardından ise bu ikiliyle birlikte TT Arena'ya gelen güvenlik güçleri, gazetecilere saldırmıştı.

Olaylar karşısında sessizliğini bozan Kulüpler Birliği, Vakıf Başkanı Göksel Gümüşdağ aracılığıyla bir açıklama yayınladı. Açıklamanın bir kısmanda Ay-Yıldızlı bayrağın altında tek vücut olmamız gereken maçların birinde peş peşe esef verici olaylar derhal harekete geçmemiz gerektiğine işaret etmektedir' denildi.

Gümüşdağ, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada Volkan Demirel'e yapılanları eleştirirken milli kalecinin stattan ayrılmasının yanlış olduğunu belirtti.