Bursa Ertuğrul Sağlam'ı unutmadı

2009 - 2010 sezonunda Bursaspor'u şampiyon yapan Ertuğrul Sağlam'ı Bursalılar unutmadı.

Ertuğrul sağlam ismini kalıcı kılmaya hedefleyen Osman Gazi Belediyesi ünlü teknik adamın ismini spor tesisine verdi.

Adının verildiği spor salonunun açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Tük futboluna dair bazı mesajlar verdi. Futbolda çok güzel günler yaşardığını ve futbolcuyken şampiyonluk gördüğünü söyleyen Ertuğrul Sağlam, teknik adamlığı döneminde de şampiyonluk sevinci yaşadığını belirtti. Bu süreçte birçok anısının olduğunu da dile getiren Sağlam 'Bugün benim 45 yıllık hayatımın en anlamlı günü' o yüzden çok mutluyum' dedi.

2009-2010 sezonunda kimsenin beklemediği bir biçimde şampiyonluk yarışına girişen Bursaspor bu yolda sezon sonuna kadar Fenerbahçe ile karşılaşmıştı. Sezonun son maçında Fenerbahçe kendi sahasında Trabzonspor ile berabere kalınca Bursaspor 75 puanla şampiyonluk ipini göğüsledi. Fenerbahçe ise 74 puanla ikinci sırada kaldı. Daha sonra Bursaspor'la yollarını ayıran Sağlam Eskişehirspor'un başarısı için ter döküyor.

Ertuğrul Sağlam'ın geçtiğimiz günlerde taraftarların kendisine tepki göstermesi üzerine Eskişehirspor'dan istifa ettiği, ancak istifayı Kulüp Başkanı Mesut Hoşcan'ın kabul etmediği iddia edilmişti. Eskişehirspor Basın Sözcüsü Fatih Sezer ise yaptığı açıklamada Ertuğırul Sağlam'ın takımdan ayrılmasını asla istemediklerini söyleyerek kendisine güvenlerinin tam olduğunu belirtmişti.