Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’ten Yahyalıspor’a Tam Destek

Kayseri Süper Amatör liginde namağlup olarak yollarına devam eden iki takım Yahyalıspor ile K.

Sağlıkspor, Yahyalı Şehir Stadında karşı karşıya geldi. Yahyalıspor 1-0 kazandığı maçı Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ile birlikte tribünden izledi.
Maç öncesi Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ve Belediye Başkanı Esat Öztürk Yahyalıspor ile K.Sağlıkspor ’un soyunma odalarına giderek her iki takımada başarılar diledi. Maç öncesi değerlendirmelerde bulunan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, “Süper amatörde oynayan her iki takımımıza da başarılar diliyorum. Her iki takımında kaliteli olması maça yansıyacak. Zevkli bir maç izleyeceğimizden eminim. Öncelikle ben Yahyalıspor ’a başarılar diliyorum. K. Sağlıkspor’da bizim Süper Amatörde oynayan takımımız. Umarım her iki takımda centilmence oynar. Ama Yahyalıspor’umuzun galip gelmesini canı gönülden arzu ediyoruz. Bugün iklim müsait, saha müsait, seyirci müsait. Ben Yahyalılı seyircilerimizi de tebrik ediyorum takımımıza vermiş olduğu destekten dolayı. Her şart uygun, arkadan başarı gelir diye tahmin ediyorum” dedi.

Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Musa Soykarcı da açıklamalarda bulundu. Karşılaşma öncesinde gösterilen misafir perverlikten dolayı Yahyalı Kaymakamı Metin Esen’e ve Belediye Başkanı Esat Öztürk’e teşekkür eden Soykarcı “ Her iki takımızda 8 de 8 yaparak buraya geldi. Burada Kayseri derbisini oynuyorlar. Bize bu zevkli mücadeleyi yaşattıkları için Yahyalıspor’a, Yahyalı Belediye Başkanımız ve Yahyalıspor yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Yahyalıspor herkesin destek olmasını istiyorum. Özellikle Kayseri ilçelerinde futboldan başka sosyal bir yaşantı olmadığını çok düşünürsek, Yahyalı’ da ki gençlerin önünün açılması adına bu müsabakanın önemli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yahyalıspor Kulüp Başkanı Sedat Koyuncu’da maç öncesinde tarifsiz duygular içinde olduğunu söyleyerek, “Böyle bir maçı Yahyalı’da oynamak bizim için onur verici bir şey. Yahyalı’mızı BAL liginde temsil etmek istiyoruz. İlçemize 15 günde bir şehir takımı, il takımı getirmek istiyoruz. Bu şenliği sürekli yaşamak istiyoruz, tüm çabamız bu yönde. Bizim bu halde olmamıza destek veren hemşerilerimize,büyüklerimize, özellikle Ahmet Koyuncu ve Başkanımız Esat Öztürk’e çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yahyalıspor Teknik Direktörü Yücel Sarıgül ise maç öncesi yaptığı değerlendirmede “ 8 maçtır galip gelen iki takım bugün karşı karşı karşıya geliyor. Galip gelen takım bir adım öne geçmiş olacak. Bizim için asıl önemli olan böyle bir atmosferi Yahyalı’ya yaşatmaktı. Şükürler olsun ki bunu sağladık. Bize maddi manevi her konuda destek olan Başkan Esat Öztürk’e teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki sene BAL liginde oynamak istiyoruz” dedi.

Yahyalıların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmaya iyi başlayan Yahyalıspor, rakibinin 45. dakikada 10 kişi kalmasıyla baskısını artırdı. İkinci yarıda seyirci desteğini de arkasına alan Yahyalıspor, 53. dakikada Aydemir Yavuz’un attığı golle karşılamadan 1-0 galip ayrıldı.

Maçın bitiş düdüğü ile büyük sevinç yaşanan statta, futbolcular ve taraftarlar galibiyeti birlikte kutladılar. Yahyalıspor ’un galibiyetinin ardından soyunma odasına giden Başkan Esat Öztürk, futbolcuları tek tek tebrik ederek galibiyet serisinin devam etmesini istedi.

Kaynak: İHA