Volkan Demirel'e ceza gelecek mi?

A Milli Takımımızın Kazakistan ile oynadığı maç öncesi taraftarın protestosuna maruz kalan ve maça çıkmama kararı alan Volkan Demirel kendini ateşe attı.

Milli Takım'ın Kazakistan ile oynadığı maç öncesi yaşananlar gündeme bomba gibi düştü.

Volkan Demirel, ısınmak için sahaya çıktığı sırada kale arkasında bulunan taraftarların küfürlü tacizlerine maruz kalarak sahayı terk etti. Stadı da terk eden Volkan Demirel daha sonra maçı izlemek üzere TT Arena'ya geri döndü.

Sahalarda ender görülen bu davranış sonrası milli kaleci  Volkan Demirel nasıl bir ceza ile karşı karşıya kalacak?

Volkan'ın bu hareketinin ardından Futbol Disiplin Taimatı'nın 51. maddesi gündeme geldi.

NTV'ye konuk olan İstanbul Barosu Spor Hukuku Komisyan Başkanı Alpay Köse, Volkan Demirel'in durumunu değerlendirdi.

Talimatlar gereği Volkan Demirel'in 2 ay ile 1 yıla kadar men cezası ile karşı karşıya kalabileceğini belirten Köse,'  Volkan Demirel'in yaptığı bu davranışın spor hukukunda bir karşılığı var. Teknik direktör Fatih Terim'in bilgisi olup olmadığı önemli bir nokta Ama Fatih Terim'in maç sonrası yaptığı açıklamalara bakılırsa haberi olmadığı izlenimi yaratıyor. Ani gelişen bir olay. Talimatta milli maçlara katılmamak veya milli maç sırasında bulunduğu pozisyonu haklı bir durum olmadan terk etmenin ağır bir yaptırımı var. 2 aydan 1 yıla kadar müsabakalardan men cezası ile karşı karşıya kalabilir” dedi.

KÜFÜR EDİLMESİ HAKLI BİR SEBEP Mİ?

Volkan Demirel'in bu cezayı almaması için haklı sebeplerin oluşması gerektiğini belirten Köse, “ Küfür edilmesi haklı bir sebep değil. Burada haklı sebep sakatlık, kaza yada hastalık durumu olabilir. Oyuncunun bu şekilde oynamama isteği kesinlikle haklı bir sebep olarak gösterilemez” diye konuştu.

HEM MİLLİ TAKIM HEM DE KENDİ TAKIMINDA OYNAYAMAYACAK

Önemli olanın TFF Hukuk Kurulu'nun Volkan Demirel'i disipline sevk edip etmeyeceği olacağını söyleyen Köse,” Bu durumda Fatih Terim nasıl bir ifade verecek. Talimattaki madde çok ağır. Verilecek ceza sonrası Volkan Demirel hem milli takımda hem de kendi takımında oynayamayacak” dedi.

51. MADDE NE DİYOR?

Talimatın 51. maddesinde şu ifadeler yer alıyor: 'Yayın yolu ile veya yazılı tebligata rağmen haklı bir sebebi olmaksızın resmi veya özel milli müsabakalara veya hazırlık çalışmalarına katılmayan veya geç katılan veya çalışma ve müsabaka yerini terk eden futbolcular iki aydan bir yıla kadar müsabakalardan men cezası ile cezalandırılır. İhlalin niteliğine göre futbolcunun bağlı bulunduğu kulübe de 65 bin TL ile 130 bin TL arasında para cezası verilir.'