Bosna Hersek'te Susic Dönemi Sona Erdi

Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı'nda, Safet Susic dönemi sona erdi.

Avrupa Futbol şžampiyonası elemelerinde dün gece İsrail'e mağŸlup olan Bosna Hersek'te, A Milli Takım Teknik Direktörü Susic'in geleceğŸini görüşŸmek üzere toplanan Bosna Hersek Federasyonu Yönetim Kurulu, Susic'i görevden aldı.
Saraybosna'daki bir otelde yapılan toplantı yaklaşŸık üç saat sürdü. Susic, toplantının ortasında otelden ayrıldı.
Alınan bilgiye göre, toplantıya katılan Bosna Hersek Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, oybirliğŸi ile Susic'in teknik direktörlük görevinden alınmasına karar verdi.

- Safet Susic kimdir?

Futbolculuk kariyeri boyunca Sarajevo, PSG ve Kızılyıldız formaları giyen Safet Susic, 1977-1990 yılları arasında 54 kez giydiğŸi Yugoslavya forması ile 21 gol kaydetti.

Teknik direktörlük kariyerine 1994 yılında Cannes'da başŸlayan Susic, daha sonra İstanbulspor, Al Hilal, Konyaspor, Ankaragücü, Rizespor, Ankaraspor'u çalışŸtırdı. Susic, 2009 yılında Bosna Hersek A Milli Takım Teknik DirektörlüğŸüne getirildi.

Bosna Hersek A Milli Takımı ile önemli başŸarılara imza atan Susic, Bosna Hersek'i tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na götüren teknik adam olarak ülke tarihine adını yazdırdı.
Susic, Bosna Hersek A Milli Takımının başŸında toplam 49 maça çıktı, 22 galibiyet, 18 yenilgi ve 9 beraberlik elde etti.
 

Kaynak: AA