5 kişi hakkında jet karar

Milli Takım’ın Kazakistan’ı 3-1 yendiği maçın ardından gazetecilere saldıran 5 koruma görevlisi hakkında 1 yıl müsabakalardan men kararı verildi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Türkiye'nin Kazakistan'ın 3-1 yendiği maçın ardından Türk Telekom Arena'da olay çıkmıştı.

Taraftarla girdiği tartışma sonrasında kendi isteğiyle kadrodan çıkarılan kaleci Volkan Demirel'i koruyan özel güvenlik görevlileri gazetecilere saldırdı.

Olayla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Savcı İsmail Onaran'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında, haklarında suç duyurusu olduğu için Maslak'taki polis merkezinde gözaltında tutulan 5 güvenlik görevlisi, bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Maslak Polis Merkezi görevlileri ve İstanbul Spor Şube Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde savcılık katına çıkarılan şüphelilerin, Savcı İsmail Onaran tarafından ifadeleri alındı.

Zanlılar ardından 'adli kontrol' talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, adli kontrole gerek görmedi ancak beş kişinin 1 yıl süreyle müsabakalarda görev yapmasını yasakladı.

'BİRDEN SALDIRDILAR'
Öte yandan Fanatik gazetesi muhabiri Metin Karabaş, gazetecilere yapılan saldırıyı değerlendirdi.

Güvenlikçilerin gazetecilere saldırdığını söyleyen Karabaş, 'Ne olduğunu anlamadan saldırdılar. Bir kaç arkadaşım o refleksle kendini savunmaya çalıştı' dedi.

Sabah saat 06.00'da karakoldan ayrıldıklarını söyleyen Karabaş, 'Gerekli işlemleri yaptık. Darp raporlarını aldık. Bundan sonra adli süreci takip edeceğiz. 8 kişilik grupta 5 kişi gözaltında. Diğer üç kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şahıslar hakkında 6222 Sporda Şiddet ve Düzensizliğin önlenmesine dair kanun, maddi zarar vermek ve kasten adam yaralamak ile darp etmek suçlarından adli süreç başlatıldı' dedi.

Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya'nın da gergin olduğunu söyleyen Karabaş, “Araba gittikten sonra bu 7-8 kişilik grup arkadaşlarımızı hedef aldı, onları yumruklamaya başladı. Gökhan Kılınçer ile Habertürk gazetesi Uğraş Özyurt da saldırılardan epey nasibini aldı' diye konuştu.

Olayda bir güvenlik zafiyeti olduğunu da ifade eden Karabaş, “Emre'nin, Emre'nin arabasının bile oraya girmesi bir zafiyet. Oraya dışarıdan bir araba da giremiyor. Güvenlik konusunda da müthiş bir sıkıntı çıkıyor. Vatandaşlar da orada görünüyordu. Oradaki taraftarları spor büro başka yerlere yönlendirdi. Dünkü olayların hangi akıl ve mantık çerçevesinde gerçekleştiğini hala algılayamıyorum' diye konuştu.

'Medyadan bazı arkadaşların ilk yumrukları attığı söyleniyor' hatırlatması üzerine ise Karabaş, 'Gerçekten çok komik. Olayın başlangıç noktası Emre, Volkan ve Hasan Çetinkaya'nın stattan ayrılmasının ardından güvenliğin üzerimize koşmasıdır. İlk yumruğu yiyen arkadaşımız Gökhan'dı. Bunları savcıya da sunduk. Görüntüler izlendikten sonra kişiler gözaltına alındı. Burada bir kavga olmadı. Kavga karşılıklı yapılan bir şeydir. Saldırıya uğradık. Kendimizi korumak için refleks olarak kendini savunmaya çalıştı' yorumlarını yaptı.

'RADİKAL TEDBİRLER ALINMALI'
Milli kaleci Volkan Demirel'in avukatı Mahir Işıkay ise küfür eden seyircilerle ilgili suç duyurusu yapıp yapmayacakları konusunda değerlendirme aşamasında olduklarını söyledi.

Volkan Demirel'in dün maçın ardından Fenerbahçe Kulübü'nün avukatlarıyla beraber yetkililere ifade verdiğini anlatan Işıkay, konuyla ilgili spor savcılığının resen bir soruşturma başlatabileceğini de dile getirdi.

Statlarda küfrün önlenmesi gerektiğini belirten Işıkay, 'Bununla ilgili radikal tedbirler alınmalı. Volkan'a yapılanın, ne milli değerlerle ne etikle ne de spor ahlakıyla ilgisi var. Bırakın Volkan'ı, ailesine yönelik küfürler de vardı. Sporcular, hak etmedikleri şekilde, spor alanlarında bu hakaretlere maruz kalıyor. Bunun mutlaka önlenmesi gerekiyor' diye konuştu.