Milan'ın hocasıyla görüştüm ve ...

Trabzonspor Dergisi’nin Kasım sayısı konuğu Kevin Constant oldu.

Trabzonspor Dergisi'nin Kasım sayısı konuğu Kevin Constant oldu ve Tribünlerin boş kalmasına çok şaşırdığını açıkladı.

Trabzonspor'un İtalya'nın Milan Kulübü'nden transfer ettiği Kevin Constant, sezon başında eski teknik direktörünün kendisiyle görüşerek kalmasını istediğini ancak menajerinin Avrupa'nın çeşitli kulüplerinden gelen teklifleri iletmesi ve ırkçılıkla ilgili küçük sıkıntılar nedeniyle teklifleri değerlendirerek bordo-mavili kulüple anlaştığını söyledi.

Constat, Trabzonspor Dergisi'ndeki röportajında, sezon başında Milan'da teknik direktörüyle görüştüğünü belirterek, 'Benim kalmamı istedi. O aralar en iyi arkadaşım ve menajerim olan İdris, bana Avrupa'nın çeşitli kulüplerinden gelen tekliflerin olduğunu iletti ayrıca ırkçılıkla ilgili küçük sıkıntılar vardı. Sonrasında gelen teklifleri değerlendirmeye karar verdim' dedi.
İngiltere'den, İtalya'nın diğer kulüplerinden ve Trabzonspor'dan gelen teklifleri eşiyle paylaştığını ifade eden Constant, 'İlk başta Trabzon'da uluslararası okul olmadığı için eşim sıcak bakmadı. Daha sonra ben ona Trabzonspor'un Türkiye'nin büyük kulüplerinden biri olduğunu ve büyük bir camia olduğunu söyleyerek kendisini ikna ettim. Ayrıca gelmemde yardımcı hocam Jacgues Bonnevay'ın büyük etkisi oldu. Onunla yaptığım görüşme sonrasında kararımı kesin olarak verdim' diye konuştu.

'FAVORİ POZİSYONUM 10 NUMARADIR'
Gineli oyuncu, Milan'da sol bekte oynadığını vurgulayarak, 'Kariyerime bakarsanız mevkim sol açık ve 10 numaradır. Benim favori pozisyonum ise 10 numaradır. Bakıldığında sadece stoper ve sağ bek mevkisinde oynayamam diye düşünüyorum. Geri kalan her mevkide oynayabilirim. Benim Toulose'deki eğitimimde her mevkide oynadım. 18 yaşında profesyonel olduğumda hem sağ kanatta hem de solda oynadım. Tam bir takım oyuncusu olduğumu söyleyebilirim' ifadelerini kullandı.
Bu sezon yeni bir takım kurulduğunu dile getiren Gineli oyuncu, takımda uzun süreli sakatlıkların kadro istikrarını bozduğunu ve zamanla bu sıkıntıların aşılacağını, bundan sonra her şeyin iyi olacağını düşündüğünü kaydetti.

'AVRUPA LİGİ'NDE ÜST SIRALARA ÇIKACAĞIZ'
Trabzonspor'daki geleceğiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Constant, 'Kariyer planım futbola Trabzonspor'da nokta koymak. 4 yıllık sözleşme imzaladım. Benden memnun olurlarsa istedikleri kadar kontrat uzatabileceğimi başkana söyledim. Trabzonspor tarihinin önemli oyuncularından biri olmak istiyorum' şeklinde konuştu.
Constant, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda iyi sonuçlar aldıklarını belirterek, 'Avrupa Ligi'nde üst tura çıkacağımızı düşünüyorum. En azından çeyrek finale kadar gidebiliriz. Geçen sezon takım son 32'ye kaldı. Bu sezon bunun üstüne çıkabiliriz' dedi.

TRİBÜNLERİN DOLMAMASI
Constant, maçlarda tribünlerin dolmayışının kendisi için kötü bir sürpriz olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
'Ben dolu tribünlere oynamaya alışkın bir oyuncuyum. Bu durum beni şaşırttı. Taraftarlarımız da zannedersem galibiyetlerin az olması ve takımın ligde puan sıralamasında alt sıralarda olmasından şikayetçidir. Ayrıca bazı taraftarların da yeni uygulanan bilet sisteminden şikayetçi olduklarını duydum. Trabzon şehri ve insanı kulübünü çok seviyor. Onları memnun etmek için galip gelmemiz lazım. Bunu başarırsak tribünler her şeye rağmen
yeniden dolacaktır. Hiçbir kulübün taraftarı iyi futbol ve sonuçlara kayıtsız kalamaz. Mutlaka bizleri izlemeye ve desteklemeye daha çok geleceklerdir.'
Taraftarların hep iyi şeyler duymak isteyeceğini de belirten Constant, 'Oyuncular ve teknik heyet de hep iyi sonuçlar almak isterler. Bazen işler istediği gibi gitmediğinde her ikisi de gerçekleşmiyor ama şu bilinmelidir ki hiç kimse başarısız olmak istemez. Başarılı olmak için herkesin istemesi gerek. Taraftar isteyecek, hoca isteyecek, kulüp yöneticileri ve çalışanları isteyecek, futbolcu isteyecek. Herkes başarıyı istediğinde ve bunun için gerekli olanı yaptığında sonuç kendiliğinden gelir. Şurayı iyi ayırt etmek gerek. Başarıyı istiyorsan gereğini yapacaksın. Sadece ben istiyorum demekle olmuyor. Taraftar başarı istiyorsa takımına sahip çıkacak ve destekleyecek. Taraftar ister ve bunu takıma hissettirirse emin olun herkes ister' ifadelerini kullandı.
Trabzon'un futbol kenti olduğunu, ailesiyle de güzel vakit geçirdiğini anlatan Constant, eşinin de buradaki ortamı gördükten sonra kendisi için Trabzon'un doğru tercih olduğuna inandığını sözlerine ekledi.