Milli takım çöküyor

Özel maçta Brezilya'ya 4 - 0 kaybeden milli takımımız bir kez daha herkesi üzdü.

Abdullah Avcı'nın ardından bir kez daha milli takımın direksiyonuna geçen Fatih Terim de kötü gidişe 'dur' diyemedi. EURO 2016 grup elemelerinde oynadığı 3 maçtan 1 puan çıkarabilen A Milli Takım, özel maçta da Brezilya'ya 4-0 yenilerek hayal kırıklığına sebap oldu.

Abdullah Avcı döneminde yaşanan kötü gidişe bir son vermek isteyen Türkiye Futbol Federasyonu efsane isim Fatih Terim'i bir kez daha göreve davet etti. Bir süre Galatasaray ve milli takım teknik direktörlüğünü bir arada yürüten Terim daha sonra sarı kırmızılı kulüpten istifa ederek tüm enerjisini milli takıma verdi.

Ancak işler istenildiği gibi gitmedi. EURO 2016 grup elemelerinin ilk maçında İzlanda'ya konuk olan milli takımımız sahadan 3-0 yenik ayrıldı. Bu maçın ardından Çek Cumhuriyeti'ni konuk eden ay yıldızlı ekip bu kez de 2-1 mağlup oldu. 3. maçta Letonya deplasmanına giden Milli takım sahadan beraberlikle ayrılarak 3 maçta 1 puan çıkardı.

OYUNCULAR MİLLİ TAKIMI İSTEMİYOR MU?
Kötü gidişin sebebi birçok yorumcuya göre oyuncuların milli takımda oynamamak istemesi. Milli takımın eskisi kadar revaçta olmadığını dile getiren yorumcular, oyuncuların milli takımdan adeta kaçtığını söylüyor. Gökhan Töre, Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak arasında yaşananlar da tüm takımı derinden yaraladı. Ardına iyi bir jenerasyon gelmemesi başarısızlığın büyümesine neden oldu.

Altyapıların yetersizliği ve alttan futbolcu yetişmemesi de ay yıldızlı ekibi daha fazla dibe itti. Kulüplerin performanslarının düşük olması ve yabancı sayısının fazlalığı sıkıntının daha da büyümesi ne neden oldu.

Görünen o ki hem Fatih Terim'i hem de federasyonu zor günler bekliyor. Kalıcı çözümler üretmeden sadece teknik direktör değiştirmek işe yaramayacağı gibi zaman kaybetmede en büyük neden olacak gibi duruyor.