Asıl suçlu Alman polisiymiş

Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, Borussia Dortmund - Galatasaray maçında yaşanan olayların Alman polisinin dikkatsizliği yüzünden meydana geldiğini söyledi.

Galatasaray'da tüm gözler Borussia Dortmund-Galatasaray maçında yaşanan olaylar nedeniyle UEFA'nın vereceği cezaya kilitlendi. Konu ile ilgili olarak gazetecilerle konuşan Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, asıl suçlunun Alman güvenlik güçleri olduğunu söyledi.

'Buradan Alman polisine sesleniyorum, maçtan önce o meşaleler, tüpler, sopalar nasıl girebilir? Özellikle de Almanya gibi bir ülkede bu olayın olması şaşkınlık yaratıyor' diyen Albayrak, Prandelli'nin geleceği hakkında gelen bir soruya ise 'Biz hocamızdan memnunuz. Zamanında da Lucescu'ya aynısı olmuştu. O zaman da Lucescu'nun yanında oldum sabaha kadar oturduk konuştuk. Öncelikle Galatasaray camiasının Prandelli'ye güvenmesi gerekir, Biz de güveniyoruz. Çok güzel şeyler olacak' diyerek cevap verdi.

DÜRÜST: İNŞALLAH BİZİ ÜZMEYECEK BİR CEZA ALIRIZ
İkinci Başkan Ali Dürüst ise Borussia Dortmund-Galatasaray maçının ardından UEFA'ya gerekli olan savunmanın verildiğini söyledi. Hukukçuların kapsamlı bir savunma yaptığını söyleyen Dürüst, UEFA'nın vereceği kararı bekleyeceklerini ifade etti. Olayların takıma maddi ve manevi olarak zarar verdiğini de dile getiren Ali Dürüst, 'İnşallah bizi üzmeyecek bir ceza ile karşılaşırız' dedi.

Mayıs ayında yapılacak olan başkanlık seçiminde aday olacağı iddia edilen Ali Dürüst bu konuyla ilgili olarak da 'Burada olmamın sebebi kulübün işlemeyen birimlerini işletmek ve şeffaf olarak durumu kamuoyu ile paylaşmak. Şu andaki tüm misyonum bu' dedi.