'Obradovic'le Çalışma Hayalim Gerçek Oldu'

Türkiye Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe Ülker'in yeni transferi Serhat Çetin, ünlü Sırp başantrenör Zeljko Obradovic ile çalışarak hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.

Fenerbahçe Ülker'e 4 yıl aranın ardından dönen Serhat Çetin, AA muhabirine bu sezonki hedeflerini anlattı.
Bogdan Tanjevic döneminde sarı-lacivertlilerde 2008-2010 yılları arasında forma giyen sonra Beşiktaş'a transfer olan Serhat, Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Obradovic'ten övgü dolu sözlerle bahsetti.
"Obradovic'e karşı oynamayı hayal ederken, onun oyuncusu oldum" diyen 28 yaşındaki basketbolcu, şöyle konuştu:
"Çok klişe ama Obradovic'le çalışmak en büyük hayalimdi. İbrahim (Kutluay) ağabey Panathinaikos'ta Obradovic'le çalışırken hep 'acaba bir gün ona karşı oynayıp kendimi gösterebilir miyim?' diye düşünüyordum. Aynı takımda yer almayı bile düşünemiyordum. Çalıştırdığı takıma karşı oynayabilir miyim, diye düşünürken şimdi hayalim gerçek oldu ve Obradovic'le çalışıyorum. Avrupa'nın sayılı koçlarından. Oyuncusunu, en ufak detaya kadar çalıştırıyor. Çalıştırmadığı bir şeyi asla istemiyor. Saha dışında da mükemmel bir insan. Herkesin saygı duyduğu kadar varmış."

- "Tanjevic döneminde istediğim şansı bulamadım"

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Beşiktaş'la ligde, kupada ve Avrupa'da büyük başarılar yakalayan Serhat, sarı-lacivertli formaya tekrar döndüğü için çok mutlu olduğunu dile getirdi.
Geçen sezonu TOFAŞ'ta geçiren Serhat, "Fenerbahçe'ye ilk geldiğimde büyük hedeflerle transfer olmuştum. Tanjevic döneminde istediğim şansı bulamadım. Şimdi çok daha farklı, çok daha hedefleri yüksek bir Fenerbahçe Ülker'e geldim. Dört senelik ayrılık oldu. Bu sürede iyi sezonlar geçirdim. Başarılı oldum. Bu yıl hedeflerin ciddiyetinde ve bilincindeyim" diye konuştu.

Yeni bir takım olmalarına rağmen arkadaşlığın üst seviyede olduğunu anlatan Serhat, "Problemli oyuncu hiç yok. Yeni tanışmamıza rağmen iyi arkadaşlıklar oldu. Düzgün karakterlerden oluşan bir oyuncu topluluğuyuz. En başta koça ve birbirimize büyük saygı duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

- "Herkesin beklentisi dörtlü final"

THY Avrupa Ligi'nde bu sezon herkesin kendilerinden dörtlü final oynamalarını beklediğini aktaran Serhat, "Hedeflerimiz belli. Herkesin beklentisi Avrupa Ligi'nde dörtlü final, biz de bunun ciddiyetindeyiz. İnşallah, hedefimize ulaşacağız" dedi.

Sarı-lacivertli basketbolcu, Türkiye Baketbol Ligi'nin de çok çekişmeli geçeceğini belirterek, taraftarlarla ilgili olarak, "Kombine satışlarında rekorlar kırdık. Taraftarın bunu yapmasının tek sebebi var. Demek ki iyi bir kadro kurduk. Taraftar da buna inanıyor. Bu destek bizi başarıya götürür. Taraftarın bu desteği de beni çok heyecanlandırıyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA