Van Gaal 3 Yıl İstedi

İngilere Premier Lig ekiplerinden Manchester United Teknik Direktörü Louis van Gaal, takımı şampiyonluğa taşımak amacıyla yönetimin kendisine 3 yıl süre tanıyacağına inandığını söyledi.

İngiliz basınına konuşan Hollandalı teknik adam, Manchester United'ın bir transfer döneminde yaptığı 191 milyon avroluk rekor harcamanın gerekli olduğunu belirterek, "Transferler yapılmasaydı zaten burada olmazdım. Buraya gelmek benim fikrim değildi, yönetim istedi" dedi.

Kulübüyle sözleşmesinin 3 yıllık olduğunu hatırlatan Hollandalı teknik adam, "Geçiş süresi için 3 yıl şart. Başarı için kontrat süremi doldurmam gerekiyor" ifadelerini kullandı.
"Kırmızı Şeytanlar"ı bu süre boyunca çalıştıracağına inandığını vurgulayan Van Gaal, "Birçok kaliteli ve üretken atak oyuncusu aldık. Bu oyuncuların gol atmayı düşündüğü kadar savunma yapması da gerekiyor. Gelişmeler kaydediyoruz, ama zamana ihtiyacımız var" değerlendirmesinde bulundu.
Deneyimli oyuncular Patrice Evra, Nemanja Vidic ve Rio Ferdinand'ın ayrılması nedeniyle takımda lider oyuncuya ihtiyaç duyduğunu vurgulayan 63 yaşındaki teknik adam, "Liderlik günlük değişen bir şey değildir. Belli bir süreç gerektirir ve buna aday birçok oyuncu var" diye konuştu.

Kaynak: AA