Balotelli'ye Milli Veto

İtalya Milli Takımı'nın, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2016) elemelerinde Azerbaycan ve Malta ile oynayacağı grup karşılaşmalarının 26 kişilik kadrosu belli oldu.

Teknik direktör Antonio Conte'nin belirlediği listede en önemli sürpriz, bu sezon Liverpool'da forma giyen Mario Balotelli'nin kadroda yer almaması oldu.
Ada basını, Liverpool'un West Bromwich Albion'u 2-1 yendiği dünkü maçta da ilk 11'e alınmamasının ardından milli takıma da seçilmeyen 24 yaşındaki oyuncunun hayal kırıklığı yaşadığını belirtti.

İtalya'da Balotelli'nin yerine geçen sezon Feyenoord'ta 27 gol atmasının ardından bu sezon Southampton'a transfer edilen ve 6 karşılaşmada attığı 5 golle takımının ligde üst sıralara çıkmasında önemli katkı sağlayan Graziano Pelle seçildi.
İtalya'nın kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:
Kaleciler: Gianluigi Buffon (Juventus), Mattia Perin (Genoa), Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain).
Defans: Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Angelo Ogbonna (Juventus), Andrea Ranocchia (Inter), Daniele Rugani (Empoli)
Orta saha: Alberto Aquilani (Fiorentina), Giacomo Bonaventura (Milan), Antonio Candreva (Lazio), Matteo Darmian (Torino), Mattia De Sciglio (Milan), Alessandro Florenzi (Roma), Claudio Marchisio (Juventus), Marco Parolo (Lazio), Manuel Pasqual (Fiorentina), Andrea Poli (Milan), Thiago Motta (Paris Saint-Germain), Marco Verratti (Paris Saint-Germain)
Forvet: Mattia Destro (Roma), Sebastian Giovinco (Juventus), Ciro Immobile (Borussia Dortmund), Pablo Daniel Osvaldo (Inter), Graziano Pelle (Southampton), Simone Zaza (Sassuolo)

Kaynak: AA