Balıkesirspor 0-1 Beşiktaş

Süper Lig 5. haftasında Avrupa yorgunu Beşiktaş deplasmanda Balıkesirspor'u 1-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Balıkesirspor ve Beşiktaş karşı karşıya geldi.

Balıkesir Atatürk Stadında oynanan maç Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Beşiktaş'ın tek golü maçın 57. dakikasında Mustafa Pektemek'ten geldi. Siyah-beyazlı ekipte Jose Sosa 43. dakikada sakatlanarak oyun dışında kaldı.

Bu sonuçla Beşiktaş puanını 11 yaparak liderlik koltuğuna oturdu. Balıkesirspor ise 3 puanla son sırada kaldı.

Ligde milli maç arasının ardından 6. hafta Beşiktaş sahasında Sivasspor'u konuk edecek. Balıkesirspor ise deplasmanda Çaykur Rizespor'la karşılaşacak.

TAHLİYE KAPISI AÇILDI

Balıkesirspor taraftarları maçtan önce, 'Yönetim uyuma, taraftarın dışarıda' diye tezahürat yaptı. Taraftarın ısrarlı tezahüratı sonrası Maraton'daki tahliye kapısı açıldı ve tribünlere girenler oldu. Taraftarlar '10urla, gururla, her zaman umuda, hep yanındayız' yazılı dev pankart açarken kırmızı beyaz bayraklar da tribünlere ayrı bir renk kattı.

FARKLI KADROLAR

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, geçen hafta iç sahada 1-1 berabere kaldıkları Eskişehirspor maçı kadrosundan 4 oyuncu değişikliğine gitti.

Hırvat teknik adam, bu karşılaşmada İsmail Köybaşı, Sivok, Veli Kavlak ve Olcay Şahan'a görev vermezken bu oyuncuların yerine Sosa, Kerim Koyunlu, Ersan Gülüm ve Motta, ilk 11'de sahaya çıkan isimler oldu.

Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin de geçen hafta deplasmanda 3-1 mağlup oldukları Gençlerbirliği karşılaşmasının ilk 11 kadrosundan, 2 oyuncu değiştirdi.

Ertekin, Beşiktaş karşısında ilk 11'de Alanzinho ve Muğdat Çelik yerine İlhan Depe ve Vargas'ı ilk 11'de sahaya sürdü.

İLK YARI TEMPOSUZ

Maçın ilk yarısında iki takım da temkinli bir oyun ortaya koymak isteyince maç temposuz bir seyir aldı.

Maçın 14. dakikasında etkili gelişen Balıkesirspor atağında sol kanatta topla buluşan İlhan Depe ceza alanına ortaladı. Beşiktaşlı Serdar Kurtuluş kafayla araya girip topu kornere göndermek isterken az kalsın kendi kalesine gol atıyordu.

Dakikalar 16'yı gösterirken maçın en net pozisyonuna Beşiktaş girdi. Ceza alanı içine topu taşıyan Sosa, pasını Demba Ba'ya verdi. Demba Ba'nın vuruşunda seken topu alan Sosa, ceza alanı içerisindeki karambole rağmen şutunu çıkardı ama iyi yer tutan Nuno Coelho çizgiden çıkardı.

36'da Nuno Coelho bu sefer sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda yakın mesafeden kafa vuruşunu yaptı ama Tolga parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi. İlk yarının sonlarına doğru kullanılan serbest vuruşta Sosa'nın şık vuruşunu kaleci Emrullah aynı şıklıkta tokatladı.

İKİNCİ YARI DEMEK GOL DEMEK

İlk yarının son dakikasında sakatlanan Jose Sosa'nın yerine ikinci yarıda Mustafa Pektemek oyuna girdi. Ve Pektemek maçın 57. dakikasında Beşiktaşlı taraftarların beklediği sevinci yaşattı.

Sağ kanattan gelişen atakta Oğuzhan ceza alanına doğru şık bir orta açtı. Kale ağzında iyi yer tutan Mustafa Pektemek yükseldi ve skor tabelasını değiştiren golün kafa vuruşunu yaptı: 1-0

60. dakikada çok tartışılacak bir pozisyon yaşandı. Sercan Yıldırım orta sahada Pedro Franco'dan kaptığı topla ceza alanına doğru yöneldi. Ersan Gülüm ceza alanına girmeden Sercan'ı sert bir faulle düşürdü. Maçın hakemi Deniz Çoban sarı kartını çıkartırken Balıkesirli futbolcu ve kenar yönetimi kırmızı kart itirazında bulundu. Ancak karar değişmedi.

Golden sonra Beşiktaş skoru korumak, Balıkesirspor ise beraberlik sayısını kaydetmek için bastırdı. Devam eden dakikalarda top sıklıkla iki takımın da ceza alanına girip çıksa da tehlikeli denebilecek bir pozisyon yaşanmadı.

90 dakika tamamlandığında maçın sonucu 1-0 Beşiktaş galibiyeti olarak kayıtlardaki yerini aldı.