Çomü Dardanos Yerleşkesi'nde Tartan Pist Yapılacak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Dardanos Yerleşkesi'nde bulunan futbol sahasına tribün ve etrafındaki atletizm faaliyet alanına ise tartan pist yapılacak.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, bir ay içinde başlanacak tartan pist çalışmalarının 600 bin lirayı aşkın maliyetle tamamlanacağı bildirildi.

Açıklamada, futbol sahasına yapılacak 200 kişilik tribün sayesinde spor aktivitelerinde seyircilerin daha iyi hizmet almasının sağlanacağı tartan pist yatırımı ile koşu sporlarında sporcu güvenliğinin artırılması ve en iyi sporcuların ÇOMÜ'de yetiştirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.
Dardanos Yerleşkesi'nin bu çalışmaların tamamlanmasıyla tam anlamıyla spor kompleksine dönüşeceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu yıl başlanacak spor salonu ve yeni Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu binası, yeni yapılacak 3 tenis kortu, iki açık basketbol sahası ile spor altyapısı güçlendirilmiş olacak. Yerleşkede halihazırda birer tenis kortu, açık basketbol sahası, spor salonu, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, plaj, cimnastik ve egzersiz salonları ile diğer imkanlar bulunmaktadır."

Kaynak: AA