Kırıkkale Valisi Araç Sürücülerini Uyarmak İçin Yola Çıktı.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat Kurban Bayramı dolayısıyla Kırıkkale-Ankara karayolunda seyahat halindeki araçları durdurarak önce tatlı dille uyardı, ardında tatlı, kolonya, çikolata ve kırmızı gül hediye ederek iyi bir bayram geçirmelerini diledi.


Kırıkkale Valisi Ali Kolat, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve beraberindeki görevlilerle Kırıkkale-Ankara karayolu Yahşihan İlçesi Yenişehir kavşağında, Kurban Bayramı dolayısıyla memleketlerine karayolu ile seyreden yolcuları durdurarak uyardı. Tek tek araçları gezen Vali Kolat, sürücüleri emniyet kemeri, hız ve yol kurallarına uymaları konularında uyararak lokum, çikolata, kolonya gibi çeşitli hediyeler takdim etti. Öte yandan Sivas’a futbol müsabakasına giden Ankara Gençlerbirliği Spor Kulübü sporcularını taşıyan otobüsü durduran Vali Kolat, bir süre sporcularla sohbet etti, otobüs şoförünü de kurallarla uyması konusunda uyardı. Vali Kolat, ayrıca sporculara lokum ikram etti.

Kırıkkale’nin batıyı ve doğuyu birbirine bağlayan 43 ilin kesişme noktası olduğunu ve günde ortalama 30 bin aracın geçtiğini, bu sayının bayram dolayısıyla arttığını belirten Vali Kolat, sürücülerin kazalara karışmaması için kurallara azami dikkat etmelerini istedi.

Kaynak: İHA