Trabzon Onur'u mumla arıyor

Onur'un sakatlanmasından sonra Trabzonspor kalesine geçen Fatih Öztürk istenileni veremedi. Genç oyuncu kalesine gelen 7 şuttan 4'ünün geçişine izin verdi.

Süper Lig'in 7.haftasında tam 37 gol atıldı. 5 ekip 4 gol ve üstüne çıktı. Maçlarda en büyük hayal kırıklığını ise G.Saray yaşattı. Aslan, ilk 11 değeri, kendisinin kadro dışı brıaktığı isimlere eşit olan Başakşehir'e boyun eğdi.

Ekim ayında çıktığı 5 maçta 14 gol kalesinde görerek son 10 yılın en kötü aylık gol yeme performansını sahaya yansıtan Galatasaray yine istediği futbolu sergileyemedi. Sarı kırmızılı ekibin gözden çıkardığı isimlerin toplam değerine sahip olan Başakşehir ilk 11'inden de 4 gol yedi. Haftanın en gollü maçında ise Gaziantep, 50 maç aradan sonra deplasmanda 4 gol atarken, Trabzon ikinci yarıda daha üstün bir futbol oynayarak 90+4'te Cardozo ile eşitliği yakaladı. Lider Beşiktaş ise heyecan fırtınasına sahne olan haftanın kapanış maçında Erciyes'e son dakikalarda yediği gollerle yenilerek takipçileri ile arayı açma şansını geri tepti.

KALECİLER OUT, FORVETLER İN
Geride kalan haftada dikkat çeken nokta ise kalecilerin ve forvetlerin performansları oldu. Trabzonspor kalecisi Fatih Öztürk, maç boyunca kalesine gelen 7 şutun 4'üne geçiş izni verirken, Bursasporlu Bakambu ise ilk yarıda Balıkesir ağlarına 15 dakikada 3 gol göndererek hat-trick yaptı. Mersin İY. ise 2-0 geriye düştüğü maçta, Eskişehir'e karşı son 8 maçta 3 gol atmasına rağmen, Oktay'ın müthiş futboluyla 45 dakikada 4 gol attı. Rizespor ise adeta istatistikleri altüst etti. Sivas karşısında ilk 35 dakikada 25 pas yapan, 40 dakikada %25 topla oynayan, kalesine 39 orta yapılan ve ilk isabetli şutunu 80'de atan Rize, Sivas'ı 1-0 yenmeyi başardı.

ASLAN'IN BELALISI
G.Saray'a 2 gol atan Mossoro kazancıyla da fark yarattı. Senelik 500 bin Euro alan oyuncu, G.Saray ilk 11'inde en az kazanan isim olan Koray Günter'den 200 bin Euro daha az kazanıyor. Mossoro, 2012-13 sezonunda Braga formasıyla G.Saray'a Şampiyonlar Ligi'nde gol atmayı başarmıştı.