Olimpiyat Stadı Derbiye hazır

Yoğun çalışmanın ardından Atatürk Olimpiyat Stadı Beşiktaş - Fenerbahçe maçına hazır hale getirildi.

18 Eylül'de Beşiktaş ile Asteras arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi maçının ardından bakıma alınan Atatürk Olimpiyat Stadı'nda çalışmalar sona erdi.

Çimleri zarar gören stadın zemininden kapsül toprak çıkarılarak havalandırma yapıldı. Ardından da Şile'den özel olarak getirilen iri taneli kum sahaya serildi. İngiltere ve İrlanda'da kullanılan soğuğa dayanıklı çim tohumları da ekildi.

Zeminin bir hayli kötü hale gelmesi nedeniyle Süper Lig'de oynanan Beşiktaş-Sivasspor maçı Ankara'ya alınmış ve Osmanlıspor'un Yenikent'te bulunan stadında taraflar karşı karşıya gelmişti. Bu sayede çimlerin ve zeminin korunması sağlandı.

Atatürk Olimpiyat Stadı çalışmaların sona ermesiyle Pazar akşamı oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe maçına ev sahipliği yapabilecek. Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde 6 Kasım'da Partizan ile oynayacağı maç da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda gerçekleşecek.

Öte yandan Beşiktaş'ın yeni stadının yapımı için çalışmalar da büyük bur hızla devam ediyor. Stadın ikinci yarıya yetiştirilmesi için çalışmalara hız veren Beşiktaş Kulübü, bir züre daha maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacak.