Boks Açıklaması

WBC Dünya Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam'ın onur konuğu olduğu Türkiye- Gürcistan dostluk müsabakası Samsun'da yapıldı.

Canik Belediyesince düzenlenen "Şampiyonlar Canik"te adlı boks şampiyonasında milli boksörler Furkan Ulaş Memiş, Bünyamin Aydın, Önder Şpal, Evren Tibukoğlu, Samet Mutlu, Mustafa Kol ve Eren Uzun ile Gürcistanlı milli sporcular Aleko Hadashvil, Roculi Tutarauli, Abasize Gela, Giorgadze Giogi, Sekhiaşvili Hilka, Adersandre Dokvadze ve Torike Puriçamiasvili dostluk müsabakasına çıktı.
Nefes kesen müsabakalar sonunda Türkiye rakibini 4-2 yenerek takım halinde şampiyonluğa ulaştı. Şampiyonayı, Sinan Şamil Sam da takip etti.
Müsabakalar öncesinde açıklama yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şunları kaydetti:
"Bu tip spor etkinlikleri ile gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak her türlü sportif aktivitelere teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Spor, gençlerimizin kötü alışkanlıklar edinmesinin, madde bağımlısı olmalarının, boş zamanlarını internet kafelerde ya da kahvehane köşelerinde geçirmelerinin önüne geçmek adına çok ciddi bir faaliyet. Spor, sadece futbol oynamaktan ibaret değil. Boks sporuna da halkımızın, özellikle gençlerimizin büyük önem verdiğini gördük."

Kaynak: AA