O ismin ipini çektiler

Galatasaray Başkanlığı için yarın yapılacak seçimde Duygun Yarsuvat'ın listesinde bulunan Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak seçimi kazanmaları halinde Lucescu'yu takımın başına getirme planını derhal devreye sokacak.

Şampiyonlar Ligi'ndeki Borussia Dortmund hezimetinin ardından, “Asıl hedefimiz lig, beni buraya 4. yıldız için getirdiler” ifadelerini kullanan Cesare Prandelli'nin bileti her iki başkan adayı tarafından da kesildi.

Alp Yalman'ın, “Galatasaray'ın en büyük hedefi yarıştığı tüm kulvarlarda başarılı sonuçlar almaktır. Teknik direktörün hedeflere bakış açısı bizim için önemlidir” açıklaması Prandelli'nin ipini çektiği şeklinde yorumlandı.

Bir diğer başkan adayı Duygun Yarsuvat da seçilmesi durumunda Prandelli ile çalışmaya sıcak bakmıyor. Sandıktan zaferle çıkması halinde Sportif AŞ'nin başına Ali Dürüst'ü getirmeyi planlayan Yarsuvat, Dürüst ve Abdurrahim Albayrak'tan Lucescu ile arayı soğutmamalarını istedi.

Lucescu ile neredeyse her gün telefonda görüşen ikili, başarılı teknik adamı Galatasaray'ın başına getirmek için ikna çalışmalarını sürdürüyor.

LUCESCU BU KEZ SICAK BAKIYOR

Önceki dönemlerde Türkiye'den gelen tüm teklifleri reddeden Rumen teknik adamla son olarak Ünal Aysal görüşmüş, ancak Lucescu'nun “başkan yakın dostum, ona sözüm var” yanıtı üzerine anlaşma sağlanamamıştı. Aysal bunun üzerine takımın başına Prandelli'yi getirmişti.

Ancak bu kez şartlar farklı… Ukrayna'da bir türlü sonlanmayan iç savaş ortamı Lucescu'yu çok yıprattı. 2004 yılından bu yana S.Donetsk'i çalıştıran ve kulübe sayısız kupalar kazandıran başarılı çalıştırıcı, sezon sonunda sona erecek olan sözleşmesini uzatmak istemiyor. Türkiye'de yeni bir sayfa açmaya sıcak bakan Lucescu'nun Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst ile olan yakın dostluğu taraflar arasında anlaşma sağlanması ihtimalini güçlendiriyor.