Eskişehir'de 'Cumhuriyet Kupası Dragon Yarışları'

Eskişehir'de Büyükşehir Belediyesince Cumhuriyetin 91. yılı kutlamaları kapsamında "Cumhuriyet Kupası Dragon Yarışları" düzenlendi.

Porsuk Çayı üzerinde gerçekleştirilen etkinliğe, Süleyman Çakır Anadolu Lisesi, Fatih Fen Lisesi, Kızılay, Dragon Es, Havacılar ve İstanbul Mehmet Akif Ersoy Hastanesi olmak üzere 6 takım katıldı.

Hakem heyetininde teknelerle takip ettiği 750 metrelik parkurda 10 kürekçi ile bir davulcudan oluşan 11 kişilik takımlar kıyasıya mücadele etti.
Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Özen, gazetecilere yaptığı açıklamada, dragon yarışlarını 2007 yılından bu yana özel günlerde düzenlediklerini söyledi.

Etkinliğin Türkiye'deki öncülerinden olduklarını anlatan Özen, "Bu etkinlikleri su sporlarını geliştirmek ve su sporlarına ilgi duyulması açısından önemsiyoruz. Eskişehir olarak birçok kente örnek olduk. Birçok kentte dragon yarışları düzenlendi.

Her geçen gün bu spora olan ilgi artıyor. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum" dedi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışlar sonunda Mehmet Akif Ersoy Hastanesi birinci, Havacılar ikinci ve Fatih Fen Lisesi üçüncü oldu.
Yarışların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaynak: AA