Bilardo Uğruna Öğretmenliken Vazgeçti

Sinop'ta başlayan Dünya Bayanlar 3 Bant Bilardo Şampiyonası Finali'nde Türkiye adına yarışan milli sporcu Gülşen Degener, bilardo tutkusu yüzünden İngilizce öğretmenliğini bıraktığını söyledi.

Bilardoda 2001-2006-2008 yıllarında dünya üçüncülüğü, 2005-2009-2011 yıllarında Avrupa üçüncülüğü ve 9 yıldır üst üstte Türkiye birinciliği bulunan Degener, AA muhabirine, bilardo ile üniversite yıllarında üniversitenin kafeteryasında tanıştığını söyledi.

"Okulda sıkıldığım bir günde arkadaşlarım bana bilardo oynamayı teklif etti. Bilardoya öyle başladım" diyen Degener, bilardonun zaman içinde kendisinde tutkuya dönüştüğünü ondan sonra da bilardodan kopamadığını anlattı.
Hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu vurgulayan Degener, şunları dile getirdi:
"Bilardoyu ilk oynadığım andan itibaren bu benim sporum gibi hissettim. Matematiği lise yıllarından beri çok severdim. Bu sporda gerçekten fizik ve matematik kuralları, sistemler çok önemli rol oynuyor. Bilardo hislerle de oynanabilir ama ben daha çok sistemli oynamayı tercih ediyorum. Hislerimi de katabilirsem tabi ki başarıya ulaşıyorum."
- "Bilardo için İngilizce öğretmenliğini bıraktım"
İngilizce öğretmeni olduğunu, 4 yıl İstanbul, 3 yıl Berlin'de İngilizce öğretmenliği yaptığını anlatan Degener, bilardo için öğretmenlikten nasıl vazgeçtiğini şöyle anlattı:
"Hollanda'da bulundum ve Hollanda bilardo liginde maç yaparken oyunumla dikkatleri üzerime çektim. Orada öğretmenlikten aldığım maaşı bana garanti ederek beni takımlarında oynatmak istediklerini söylediler. Tabii ki 'kadrolu öğretmenlik bir kenara atılıp, insan hayalinin peşinden koşar mı?' diye bir yıl düşündüm. Sonra 'ne olursa olsun şansımı deneyeceğim' dedim. Çünkü ben bilardoyu çok seviyorum, ben bir bilardo aşığıyım ve şu an 'iyi de yapmışım' diyorum. Şimdi sevdiğim işi yapıyorum. Başarılı da sayılırım kendimce. İnşallah bir dünya şampiyonluğunu unvanlarıma ekleyebilirsem daha da çok sevineceğim. Öğretmenlikten 12. yıl ücretsiz izine ayrıldıktan sonra geçen yaz istifa dilekçemi Almanya'daki okuluma verdim ve böylece öğretmenliğim bitmiş oldu."
- "Bayanları bu spora çok yakıştırıyorum"
Basketbol, masa tenisi de oynadığını ancak bilardonun daha "şık" bir spor olduğunu ifade eden Degener, "Bilardo sporu çok daha kendisini disiplin etmeyi öğretiyor insana. Bu açıdan çok faydalı bir spor olduğunu düşünüyorum ve bu spor gerçekten herkesin harcı değil. Çünkü maç esnasında bütün vücudun ve beynin dengeli bir şekilde gitmesi lazım bir sayıya ulaşmak için. Bayanları bu spora çok yakıştırıyorum. Herkesin mutlaka bir kez de olsa bilardo oynamışlığı vardır. Bunu bir kezle bırakmadan devam etmelerini çok isterim, çok şey katıyor insana" diye konuştu.

Dünya Bayanlar 3. Bant Bilardo Şampiyonası'yla ilgili de açıklamalarda da bulunan Degener, şunları kaydetti:
"Öncelikle 2014 yılı Dünya Bayanlar 3. Bant Bilardo Şampiyonası Finallerinin Sinop'ta oynanması çok gurur verici. Yeni Bilardo Federasyon Başkanımız Ersan Ercan bu şampiyonayı bu güzel ile aldı. Bu turnuvayı büyük bir gururla oynuyoruz. Ben 6 defa uluslarasında kürsü yaptım. Fakat hiç bu kadar başarı istemedim, hiç bu kadar arzulamadım. Ersan başkan gibi bir başkanımızın olmasıyla mutlu oldum. Daha önce almış olduğum derecelerde üzüldüğüm dahi oldu. Bunu ilk kez burada belirtmek istiyorum. Ersan başkan için, ülkem için, şahsım için, bilardo için burada derece yapmayı çok istiyorum. İlk maçımda kötü bir performans sergiledim. İkinci maçımı kazanmam çok önemliydi. Çünkü bu maçı kaybetseydim turnuvaya veda etmiş oluyordum. Çok iyi oynadım ve Danimarka şampiyonunu farklı yenmeyi başardım. Çok mutluyum. Önümdeki son maçımda umarım Bayanlar Dünya Şampiyonu Japon'u yenme fırsatı yakalar ve ve bu turu geçerim."

Kaynak: AA