Aslan siftah yaptı

Galatasaray Liv Hospital, son EuroCup şampiyonu Valencia'yı 71-64'la geçti.

THY Euroleague serüvenini geçtiğimiz hafta Kızılyıldız deplasmanında açan ve iştahsız bir oyun sergilediği maçta rakibine teslim olan Galatasaray Liv Hospital, ikinci maçında Valencia Basket konuk etti. İlk maçın aksine gerçek rengini ortaya koyan temsilcimiz, İspanyol rakibini devirerek D Grubu'nda ilk galibiyetini aldı.

Maça Ender Arslan ve Kerem Gönlüm sakatlıkları sebebiyle, Nolan Smith ise kadro dışı olması nedeniyle Valencia karşısında forma giyemedi.

İlk periyodun başında dış atışlara yönelen Valencia uzun oyuncularına boş alan bırakmayı hedeflerken, Galatasaray Arroyo'nun önderliğinde potaya yönelerek rakibin dengesini bozdu ve pota altından sayılar üretti. Bol paslı setlerden birebir hücum oyunlarına dönen Valencia'nın eli boş döndüğü bölümü iyi değerlendiren sarı-kırmızılılar, 15-2'lik bir seri yakaladı ve Furkan ve Erceg'in sayılarıyla ilk çeyreği 25-12 önde kapattık.

Maçın başında olduğu gibi ikinci periyodun başında da dümende Carlos Arroyo vardı. Yıldız oyun kurucunun resitaline benchten gelen forvetler de eşlik edince temsilcimiz farkı 28'e kadar çıkardı. Valencia, farkın açılmasıyla birlikte maça ortak olmak için yeniden dış atışlara yönelse de Ergin Ataman'ın öğrencileri oyun düzeninden taviz vermedi ve Galatasaray, tüm oyuncularından sayı katkısı bulduğu ilk yarıyı 47-24 önde geçti.

Yine özel performanslarından birini sergileyen Carlos Arroyo, üçüncü çeyreğin başında da can yakıcı sayıları rakip potaya gönderdi. Skora ortak olmak için bir an önce işe koyulmak isteyen Valencia ise Sam Van Rossom ve Dwight Buycks ile sayılar buldu. Forvetleriyle oyunu hareketlendiren İspanyol takım, farkı az da olsa aşağı çekmeyi başardı ve son on dakikaya 62-50 üstünlüğüyle geçildi.

İlk yarıdaki ribaunt üstünlüğü rakibine kaptıran Galatasaray, birkaç hücumdan boş dönmesinin ardından Valencia ritmini bulduğu dakikalarda farkı 5'e kadar indirmeyi başardı. Dar rotasyonun verdiği dezavantajla hücumda bitirici hamleleri yapamasa da maç sonunda Valencia'yı savunmayı başardı ve parkeden 71-64 galip ayrıldı.

Galatasaray'da Carlos Arroyo 16 sayı, 5 asist, Furkan Aldemir 10 sayı, 12 ribaund, Zoran Erceg 12 sayı, 4 ribaund, Vladimir Micov 10 sayı, 7 ribaund, 3 asistle öne çıktı.

18 hücum ribaundu alan Valencia'da Luke Harangody 16 sayı, 7 ribaund, Sam Van Rossom 11 sayı, 7 asistle direnç gösterdi.

Temsilcimiz gelecek hafta Laboral Kutxa'ya konuk olacak.

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Sreten Radovic (Hırvatistan), Spiros Gkontas (Yunanistan), Robert Vyklicky (Çek Cumhuriyeti)

Galatasaray Liv Hosptal: Arroyo 16, Pocius 8, Micov 10, Erceg 12, Furkan Aldemir 10, Vougioukas 2, Aradori 8, Sinan Güler 2, Jawai 3
Valencia Basket: Van Rossom 11, Ribas 6, Harangody 16, Sato 3, Aguilar 2, Loncar 4, Buycks 11, Martinez 6, Lishchuk 5, Vives

1. Periyot: 25-12
Devre: 47-24
3. Periyot: 62-48