Çalımbay'dan Halilhodzic'e tepki

Çalımbay, Halilhodzic'e yüklendi... Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 3-1 kaybettikleri Trabzonspor maçı sonrası bordo-mavili teknik heyete tepki gösterdi. Çalımbay, Halilhodzic'in Türkiye'yi karıştırdığını söyledi.

Çalımbay, iki takımı da kutladığını belirterek, 'Yağmura rağmen çok iyi mücadele oldu ama biz bugün mağlubiyeti hak ettik. Şöyle hak ettik, ölü toptan o golleri yemeyeceksin. Trabzon'un bize üstünlük kuracağı tek taraf orasıydı. Devre arasında özellikle söyledik, adamları tekrar eşleştirdik. Fakat maalesef arkadaşlarımız, dalgınlık da demeyeceğim, iki tane duran toptan gol yedik' dedi.

'2-1 GÖTÜRMEYE RAZIYDIK AMA
Hakem Tolga Özkalfa'nın yönetimine de tepki gösteren Çalımbay, 'Maç 2-1 iken Sinan'a vermediği bir faul, onun dönüp bize gol olması var. Hakemin o faulü vermemesini anlayamadık. Mücadeleden kopmayan bir takımımız vardı. 2-1 götürmeye razıydık ama hakem buna izin vermedi. Aynı hakem Beşiktaş maçında bariz golümüzü vermemişti. 4 hafta sonra aynı hakem bizim maça verildi. Mazeret bulmuyoruz. Mağlubiyeti hak ettik böyle goller yediğimiz için' diye konuştu.

'HERKES OYUNCUMUN ÜZERİNE GELİYOR'
Çalımbay, Trabzonspor teknik heyetine tepkisini şu sözlerle açıkladı, 'Centilmenlik dışına çıkan, oyuncuların sakatlanması için uğraşan bir takım değiliz. Böyle oyuncularla işim olmaz, oynatmayız da öyle oyuncuları. Mustafa'ya onlar kadar üzüldük. Belki daha fazla üzüldük. Vederson da kişilikli insandır, gelip kasıtlı şekilde kimseye girmez. Başta teknik direktörleri olmak üzere herkes oyuncumun üzerine geliyor. Teknik direktörleri maalesef Türkiye'yi karıştırıyor. Her pozisyonda ya sahanın içine giriyor ya da hakeme koşuyor. Herşeyden önce o Trabzonspor'un teknik direktörü. Herkese örnek olmak zorunda. Trabzonspor'un teknik direktörü olmak kolay değil. Onun yapıcı olması lazım. Onun oradaki oyuncuları koruması lazım, sahip çıkması lazım. Benim oyuncumun üzerine gelmelerine gerek yok. Zaten kırmızı kart görmüş. Onun için buna da üzüldük' dedi.

MUSTAFA AKBAŞ'IN DURUMU
Karşılaşmanın ilk yarısının uzatma bölümünde rakibiyle girdiği ikili mücadelede yerde kalan ve beyin travması şüphesiyle ambulansla hastaneye kaldırılan Mustafa Akbaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Saha kenarında yapılan ilk müdahalesinde başının döndüğünü ve midesinin bulandığını söyleyen oyuncunun hastanede yapılan kontrollerde çok önemli bir sorunun gözükmediği, ancak bir süre müşahede altında tutulacağı öğrenildi.

Kulüpten Mustafa Akbaş'ın sakatlığıyla ilgili yapılan açıklamada ise 'Mustafa'nın radyolojik incelemeleri normal bulundu. Şikayetleri nedeniyle 4-6 saat hastanede kontrol altında tutulacak' ifadeleri kullanıldı.