Şampiyonlar Ligi'nde gecenin toplu sonuçları

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, Londra'da Arsenal'e 4-1'lik skorla mağlup olurken, Arda Turanlı Atletico Juventus'u mağlup etti. İşte Devler Ligi'nde gecenin toplu sonuçları.

Şampiyonlar Ligi'nde A, B, C, D gruplarınıda oynanan ikinci maçlarda alınan toplu sonuçları şu şekilde oldu:

Arsenal'in yeni golcüsü Aslan'ı yedi bitirdi!

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, Londra'da Arsenal'e 4-1'lik skorla mağlup oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 2. hafta mücadelesinde Galatasaray, deplasmanda Arsenal ile karşı karşıya geldi. Emirates Stadı'nda oynanan karşılaşmayı İngilizler 4-1'lik skorla kazandı.

Karşılaşmanın ilk yarısında çok etkili bir oyun oynayan Arsenal, 22. ve 30. dakikalarda Welbeck ve 41. dakikada Sanchez'in golleri ile soyunma odasına 3 farklı önde gitti. Welbeck 52. dakikada attığı gol ile hat-trick yaparak farkı 4'e çıkarırken, Galatasaray'da 63. dakikada kazanılan penaltı vuruşunu kullanan Burak Yılmaz, farkı 3'e indirebildi. Öte yandan G.Saray'ın kazandığı penaltı vuruşunda, Arsenal kalecisi Szczesny kırmızı kart ile oyun dışında kaldı ve Londra ekibi yaklaşık 30 dakika maçı 10 kişi sürdürdü.

Bu sonucun ardından Galatasaray grupta 1 puanla son sırada kaldı. Arsenal ise ilk puanlarını aldı ve Dortmund'un ardından 2. sıraya yerleşti. Galatasaray, D Grubu 3. hafta mücadelesinde 22 Ekim günü Türk Telekom Arena'da Borussia Dortmund ile karşı karşıya gelecekken, Arsenal ise deplasmanda Anderlecht'e konuk olacak.

- Arda Turan bir devi daha yıktı!

UEFA Şampiyonlar Ligi (A) Grubu'nda Atletico Madrid, sahasında İtalya'nın Juventus takımını 1-0 yendi.

Atletico Madrid'e Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon ilk 3 puanı getiren isim maçta golü atan milli futbolcu Arda Turan oldu.

75. dakikada Juanfran'ın sağ kanattan ortasında Mandzukic'i aşan topa ayağıyla güzel vuruş yapan Arda Turan takımının 1-0 öne geçirdi. Karşılaşma bu golle sona ererken, Türk oyuncu maçta öne çıkan isim oldu.

- Dortmund Belçika'da şov yaptı!

Galatasaray'ın yer aldığı Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Anderlecht ile Borussia Dortmund karşı karşıya geldi. Constant Vanden Stock'ta oynanan maçta kazanan 3-0'lık skorla konuk ekip Dortmund oldu.

Dortmund'a galibiyeti getiren golleri 3. dakikada Ciro Immobile, 69 ve 79. dakikalarda Adrian Ramos kaydetti. Maçta baştan sona üstün bir futbol sergileyen Dortmund'da Nuri Şahin ve İlkay Gündoğan forma giyemedi.

Alman ekibi aldığı bu galibiyet sonrasında puanını 6 yaptı ve liderliğini sürdürdü. Anderlecht ise 1 puanda kaldı.

Şampiyonlar Ligi'nde bir sonraki hafta programında Borussia Dortmund, Arsenal ile İstanbul'da karşılaşacak. Anderlecht ise Arsenal'i ağırlayacak.

- Liverpool'a Basel sürprizi!

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Basel'e konuk olan Liverpool, İsviçre deplasmanından 1-0 mağlup ayrıldı.

Basel'e galibiyeti getiren gol ise 52. dakikada Marco Streller'den geldi.

Bu sonuçla 3 puana yükselen Basel, Liverpool'la puanları eşitledi.

- Rusya'da kazanan yok

Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Zenit St. Petersburg-Monaco, Rusya'da golsüz berabere kaldı.

44. dakikada deplasman ekibinden Ocampos'un şutunu kaleci Lodygin kornere çeldi.

51'de Rondon'un yakaladığı net pozisyonda Monaco kalecisi Subasic gole izin vermedi.

52'de Monaco'da sakatlanan Berbatov'un yerine oyuna giren Ferreira-Carrasco'nun 73'teki şutu yan direğe çarpıp dışarı gitti.

Bu sonuçla Monaco ve Zenit 4'er puanla grupta ilk iki sırayı paylaştı.

- Malmö, Yunan devini dize getirdi

Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Malmö, Olympiakos'u 32 yaşındaki Markus Rosenberg'in golleriyle 2-0 yenerek gecenin sürprizine imza attı.

Ev sahibi Malmö, 42. dakikada ilk golü buldu. Kaleci Olsen'in kullandığı serbest atışta Thelin'in kafayla indirdiği topu kaleci Roberto'nun ilk müdahalesine rağmen filelere gönderdi.

82'de savunmadan kurtulan Pawel Cibicki'nin “Al da at” dercesine verdiği pası boş ağlara bırakan Rosenberg kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.


İşte Şampiyonlar Ligi toplu sonuçları:

A Grubu
Atletico Madrid-Juventus 1-0

Malmö FF-Olympiakos 2-0

B Grubu
Basel-Liverpool 1-0

Ludogorets Razgrad-Real Madrid 1-2

C Grubu
Zenit-Monaco 0-0

Leverkusen-Benfica 3-1

D Grubu
Arsenal-Galatasaray 4-1

Anderlecht-Dortmund 0-3