Gol düellosunu Beşiktaş kazandı

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Beşiktaş, Sivasspor'u 3-2 yendi.

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Beşiktaş, Sivasspor'u Ankara Osmanlıspor Stadı'nda ağırladı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nın zeminini bakım çalışmaları nedeniyle Başkent'te oynanan mücadele gol düellosuna sahne oldu. Siyah beyazlılar zorlu karşılaşmadan 3-2 galibiyetle ayrıldı. Sivasspor karşısında Manuel Da Costa'nın 40. dakikadaki golüyle geri düşen 'Kara Kartallar', Senegalli yıldızı Demba Ba'nın art arda kaydettiği iki golle öne geçti. 'Yiğidolar' Demba Ba'ya 74'te Hakan Aslan ile yanıt verirken, 79. dakikada sahneye çıkan kritik gollerin adamı Olcay Şahan, 3 puanı getiren golü kaydetti.

Milli aranın öncesinde Balıkesirspor galibiyetiyle 34 hafta ardından zirveye yükselen Beşiktaş, bu galibiyetin ardından liderliğini sürdürdü.

Haftayı 14 puanla lider tamamlayan Beşiktaş haftaya Kayseri'de Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile karşılaşacak.

BEŞİKTAŞ'TAN YOĞUN İTİRAZ! PENALTI VAR MI?
Beşiktaş maça etkili başlayan taraftı. Maçın 8. dakikasında Gökhan Töre'nin pası ile ceza sahası içerisinde sağ kanatta topla buluşan Serdar Kurtuluş'un ortası Ümit Kurt'tan döndü.

Siyah-beyazlılar topun Ümit Kurt'un eline çarptığı gerekçesiyle penaltı bekledi ancak hakem Mete Kalkavan, oyunu devam ettirdi.

VELİ KAVLAK DİREĞE TAKILDI

Ataklarını sıklaştıran Beşiktaş, 26. dakikada Veli Kavlak ile golle burun buruna geldi.

Demba Ba'nın orta sahadan gönderdiği yerden pasta Olcay Şahan'ın bıraktığı topta ceza sahası içerisinde topla buluşan Veli Kavlak, sol çaprazdan yaptığı sert vuruşta top kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın müdahalesinin ardından üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

GOOOL! SİVASSPOR ÖNE GEÇTİ

İlk 40 dakika boyunca kendi yarı sahasında rakibi karşılayan Sivasspor, korner organizasyonunda golü bulan taraf oldu. Cicinho'nun yerden ortası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda bomboş pozisyonda topla buluşan Manuel Da Costa'nın gelişine çektiği şut kaleci Tolga Zengin'in hatası sonrası ağlarla buluştu: 0-1

DEMBA BA SİFTAH YAPTI
Beşiktaş'ın Senegalli yıldızı Demba Ba, Süper Lig'deki gol orucunu Sivasspor karşısında bozdu. Golcü oyuncu 58. dakikada skora dengeyi getiren golü attı. Gökhan Töre'nin ortası ile ön direkte buluşan Demba Ba'nın gelişine çektiği şut kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın solundan ağlarla buluştu: 1-1.

Demba Ba, bu golden 7 dakika sonra bir kez daha sahneye çıktı ve takımını öne geçiren golü attı. Ramon Motta'nun pası ile penaltı noktasına yakın bir noktada hafif sağ çaprazda buluşan Demba Ba'nın yüzünü kaleye döner dönmez çektiği şutta top bir kez daha Sivasspor ağlarını havalandırdı: 2-1.

YİĞİDOLAR ANINDA GERİ DÖNDÜ
Konuk ekip Sivasspor, Demba Ba'nın gollerine 74'te Hakan Aslan ile cevap verdi. İlk golde olduğu gibi yine bir köşe vuruşu organizasyonunda Cicinho'nun ortasında seken topla altıpas içerisinde buluşan Hakan Arslan, yaptığı düzgün vuruşla skora yeniden eşitliği getirdi: 2-2.

OLCAY ŞAHAN SON SÖZÜ SÖYLEDİ

'Kara Kartallar' 79. dakikada Olcay Şahan'ın golüyle yeniden öne geçti.

Demba Ba'nın şık topuk pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Olcay Şahan, gelişine yaptığı şık vuruşla kaleci Ertuğrul Taşkıran'ı mağlup etmeyi başardı. Takımının üçüncü, bu sezon Süper Lig'deki dördüncü golünü atan Olcay Şahan maçta son sözü söyleyen isim oldu.

Siyah beyazlılar sahadan 3-2 galibiyetle ayrıldı.